2024. április 23. 09:51

KezdőlapERCA sikeres ERC futam rendezés eredménye a WRC futam

A sikeres ERC futam rendezés eredménye a WRC futam

-

Ian Campbell, az ERC menedzsere szerint a hosszútávó sikeres ERC futam rendezés eredményeként került Lettország a WRC naptárba. 

A Liepaja Rally 2013 óta része az ERC naptárnak. A lett verseny helyszíne a 2013-ban még Liepaja mellett Ventspils volt, majd 2014-től már egyedül Liepaja adott otthont az ERC futamnak, mely az első három évben még havas szakaszokon zajlott. 2016-tól azonban már kizárólag murvás gyorsaságik szerepelnek a programban, miután, ahogy Svédországban, úgy Lettországban is gondot okozott a kevés hómennyiség. 

Turán Frigyes és Zsiros Gábor 2013-ban a Liepaja Ventspils Rally Fotó: FIA ERC

A lett rendezők azonban minden évben kiváló rendezést mutattak be, ez pedig 2024-re meg is hozta eredményét és jövőre már WRC futamot rendezhet Liepaja. 

Craig Breen és Scott Martin az utolsó havas lett versenyen Fotó: FIA ERC

“Nagyszerű dolog, hogy Lettország képes volt bekerülni a WRC naptárba – mondta Ian Campbell, az ERC menedzsere. – Ez egyértelmű bizonyítéka, hogy az ERC nemcsak a pilóták és navigátorok nevelő bajnoksága, hanem a versenyek is képesek magasabb szintre lépni. Nagyon örülünk a szervezők sikerének és örülünk, hogy az ERC hozzájárulhatott a verseny feljebb lépésének.” 

Érdi Tibor és Papp György az első murvás Liepaja Rallyn, 2016-ban Fotó: FIA ERC

Amikor a WRC Promóter 2022-től átvette az ERC irányítását is, kijelentette, hogy a sikeres ERC futamoknak van esélyük WRC futamrendezésre is, ezt bizonyítja most a Liepaja Rally. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss