2024. április 25. 06:02

KezdőlapERCPetter Solberg ERC futamon indul

Petter Solberg ERC futamon indul

-

A vadonatúj Royal Rally of Scandinavia komoly családi esemény lehet a régió legnagyobb rally-dinasztiája számára. Petter Solberg elárulta, hogy ezen a nyáron versenyez a karlstadi futamon.

2003 rally világbajnoka azt tervezi, hogy az egész család elindul az ERC ötödik versenyén.

Sok ember álma, hogy ezeken a gyorsaságikon a hó helyett murván versenyezzenek, mert ezek nagyszerű szakaszok. Ha úgy lesz, ahogy szeretnénk, és kijelölnek egy különleges kategóriát, akkor a tervek szerint a teljes Solberg és Walfridsson család részt vesz a rallyn, mert nagyon közel van a műhelyünkhöz. Ha ez megtörténik, annak fantasztikus hangulata lenne” -mondta Petter Solberg.

WRC
Fotó: Oliver Solberg

„Azt hiszem, a Subaru világbajnoki győztes autót fogom használni, a bátyám a Toyota Celica ST 185-ben, Pernilla a Mitsubishiben, és Oliver unokatestvére talán egy Escortban, de majd kitaláljuk. Jó móka lehet, és készen állunk a showra.”

A július 6-8. között rendezett versenyen természetesen Oliver Solberg is tervezi az indulást, és navigátorával, Elliott Edmondsonnal a győzelemre esélyes versenyzők közé tartoznak. Édesapja is így gondolja.

„Természetesen esélyes lehet, de ez nehéz lesz, az Európa-bajnokság nagyon kemény” – mondta idősebb Solberg, majd a versenyről is beszélt. „Szép név ez egy rallynak, és nagyszerű jövője lehet az Európa-bajnokságon. A Colin’s Crest Aréna remek gyorsasági, nagyon érdekes lesz.

Solberg
foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Friss