2024. május 04. 00:15

KezdőlapERCFog-e idén versenyezni Alexey Lukyanuk? - A RallyCafe.hu oldalnak elárulta

Fog-e idén versenyezni Alexey Lukyanuk? – A RallyCafe.hu oldalnak elárulta

-

Alexey Lukyanuk a saját részéről teljesen kihagyta a 2022-es versenyévadot, de vajon így tesz-e idén is a kétszeres Rally Európa-bajnok? 

Alexey Lukyanuk pár nappal azt követően, hogy tavaly február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát versenyzői oldalán közölte, hogy a háborút ellenzi, ezért amíg az tart, nem fog versenyezni. 

Ma éppen egy éve, hogy kitört a háború, a kétszeres Rally Európa-bajnok pedig továbbra is kitart elhatározása mellett.

“Jelenleg fiatal versenyzőket oktatok, és próbálom más versenyzőknek is átadni a tapasztalataimat – mondta Alexey Lukyanuk a RallyCafe.hu oldalnak. – Továbbra sem támogatom azt, amit Oroszország csinál, ezért külföldre költöztem családommal. Idén vannak terveim a rallysporthoz kapcsolódóan, de ezek arra vonatkoznak, hogy az általam oktatott versenyzők mellé beülök majd esetleg navigálni. Ha erre valóban sor kerül, akkor azt kijelenthetem, hogy biztosan nem lesz orosz zászló a nevem mellett. Továbbra is elítélem a háborút, és addig nem fogok versenyezni, amíg tart.” 

Az orosz pilóta üzent szurkolóinak is. 

“Természetesen hiányzik a versenyzés, de azt üzenném szurkolóimnak, támogatóimnak, hogy tartsanak ki még egy kis ideig, mert ahhoz, hogy újra versenyezni lássanak elsősorban békére van szükség. Bízom benne, hogy már nem sokáig kell erre várni.” 

Fotó: FIA ERC

Friss