2024. március 29. 05:34

KezdőlapERCMartins Sesks Rally1-es autóval indulna hazai versenyén

Martins Sesks Rally1-es autóval indulna hazai versenyén

-

Martins Sesks idén még az MRF Team versenyzőjeként áll rajthoz a Liepaja Rallyn, jövőre, amikor a lett verseny debütál a WRC-ben, már Rally1-es autóval állna rajthoz. 

A múlt héten nyilvánosan is bejelentették, hogy a lett Liepaja Rally 2024-ben már WRC mezőnynek ad otthont 10 év ERC futam rendezést követően. 

Martins Sesks tavaly minden szakaszt megnyerve győzött hazai ERC futamán, ahol először indult az MRF Team csapatával. Idén már teljes szezont teljesít a lett versenyző az indiai csapattal az Eb-n, ráadásul új Skodával, így idén is az első számú esélyese lesz a Liepaja Rallynak. 

Seks elárulta, hogy a családja három generáció óta versenyez a Liepaja Rally pályáin.

“A nagyapám már 1965-ben is indult a Liepaja Rallyn” – mondta Martins Sesks, aki Liepaja régióban lakik. „59 évvel később pedig WRC futam lesz a verseny. Különleges dolog olyan család tagjának lenni, ahol három generáción át vettek részt a versenyen. 

A 23 éves pilóta jövőre természetesen szeretne elindulni a lett WRC futamon, mégpedig a csúcskategóriában. 

“Szeretném, ha valóra sikerülne váltani azt az álmom, hogy Rally1-es autóval indulhassak a Liepaja Rallyn 2024-ben. Tavaly ilyenkor eszembe sem jutott, hogy karrierem során olyan magasságokba jutok, ahol most vagyok. Az előző szezonban megnyertem a hazai versenyem, idén pedig az az Eb címért harcolhatok. Szóval miért ne próbálnánk meg a Rally1-es autóval való indulást jövőre a Liepaja Rallyn, de ha nem sikerül, akkor Rally2-es autóval is szívesen indulnánk.” 

Fotó: Martins Sesks

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss