2024. április 26. 16:03

KezdőlapERCOstberg is beszáll! Első Eb címét célozza meg az MRF csapatával 

Ostberg is beszáll! Első Eb címét célozza meg az MRF csapatával 

-

A tavalyi magyar bajnoki cím után Mads Ostberg idén az MRF Teamhez igazolt és ringbe száll az első Eb címéért, főként csapattársaival. 

Az MRF Team újabb kártyáját fedte fel, az valószínű volt, hogy Efrén Llarena marad a csapat tagja a tavalyi Eb cím után, később azonban az indiai gumigyártó bejelentette Martins Sesks-t, Pontus Tidemandot is, akik komoly csatát garantáltam már eddig is az Eb elsőségért. 

Hétfőn azonban az MRF bejelentette, hogy Mads Ostberg is a csapat tagja lesz, továbbra is Citroen C3 Rally2-t fog vezetni, melyet a Tagai Racing készít fel. 

„A Citroent már jól ismerem, de az MRF gumikat még nem, kiváncsian várom, hogy kipróbáljam őket – mondta Mads Ostberg az ERC hivatalos oldalának. – Nagyon motiváló, hogy egy olyan csapatban versenyezhetek, mely mindig sikeresebb szeretne lenni. Természetesen szeretnénk a bajnoki címért csatázni. Tavaly nem indultam nagy bajnokságban, ezért nagyon örülök, hogy idén az Eb-n indulhatok.”

Mads Ostberg, akinek 2023-ban is a svéd Patrik Barth lesz a navigátora, eddig mindössze három ERC futamon állt rajthoz, azonban 2021-ben sikerült megnyernie a nyíregyházi Rally Hungary-t. 

Friss