2024. április 26. 22:40

KezdőlapERCTöbb okból is az ERC mellett döntött Paddon

Több okból is az ERC mellett döntött Paddon

-

Hayden Paddon idén az Eb címért száll harcba, az új-zélandi versenyző számos ok miatt döntött az ERC mellett a WRC2 helyett. 

Hayden Paddon tavaly úgy döntött, hogy visszatér a WRC2 mezőnyébe, ehhez pedig más európai versenyeken készül, az új-zélandi versenyző terve az volt, hogy idén már WRC2-es bajnoki címért fog harcolni. 

Az élet azonban közbe szólt, és a kevesebb költség miatt idén az ERC futamokon az Eb címért fog harcolni. Ennek azonban nemcsak anyagi oka van. 

“Néhány kulcsfontosságú tényező miatt végül az ERC mellett döntöttünk a WRC2 helyett – mondta Hayden Paddon az ERC hivatalos oldalának. – Az egyik ok a költségvetés, hiszen az ERC szezonra kellő anyagi hátteret könnyebben össze lehet tenni. A másik ok pedig, hogy számomra értékesebb egy verseny győzelméért harcolni, mint egy kategóriagyőzelemért. Nem utolsó sorban az ERC-ben indulva Európában tudok szerepelni az Új-Zélandi Hyundait és a Paddon Racing Groupot képviselve. Mivel nehéz a világ másik feléről megoldani a logisztikát, ezért az olasz BRC Teamben indulunk, de saját dolgozóink lesznek a csapatban.” 

Hayden Paddon teljes szezont tervez az Eb-n, így októberben a Rally Hungary-n is rajthoz áll. 

Friss