2024. április 26. 08:32

KezdőlapERCA Hankook is beszáll az ERC-be

A Hankook is beszáll az ERC-be

-

Az FIA Rally Európa-bajnokság négy gumigyártó részvételével zajlik majd 2023-ban, miután a legutóbbi bejelentés szerint a Hankook a sorozatra homologizált abroncsokat is gyárt majd.

A márka megjelenése megerősíti az ERC bajnoki erejét, a Hankook pedig a Michelin, az MRF és a Pirelli mellett versenyez, ezzel újabb lehetőséget kapnak a versenyzők. A gyártó regsiztrált gumiszállítóként indul, a Hankook-kal versenyző párosok is pontokat kaphatnak A hír azért meglepő, mert Csomós Mixiék korábban úgy tudták, hogy a koreaiakkal idén sem lehet pontot szerezni, ezért váltottak gumimárkát.

„Örömmel üdvözöljük Hankookot az ERC-ben” – mondta Iain Campbell, az ERC menedzsere. „Ez megerősíti azt a magas szintű elismertséget, amelyet a bajnokságunknak világszerte kap. A Hankook a rallyabroncsok neves gyártója, és fantasztikus, hogy bemutathatjuk a kínálatukat Európa elsőrangú rallye sorozatában.”

2023-ban a Hankook összesen több mint 50 sorozatban vesz részt aktívan világszerte. Ebbe beletartozik az ERC Junior bajnokság is, amelynek a Hankook lesz a hivatalos gumiabroncs szállítója, és a hat fordulóból az első a Lengyel Rallyn lesz május 19-21-én.

„Ezzel az új együttműködéssel következetesen folytatjuk a fiatalok támogatását a motorsport minden területén. Az FIA ERC Európa legerősebb rally sorozata, és számos sztárt produkált” – magyarázta Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport európai igazgatója.

„Az ERC Juinior egyedülálló lehetőséget kínál a fiatal versenyzőknek, hogy a legmagasabb szinten és professzionális körülmények között bizonyítsanak. Várom, hogy követhessem az egyes versenyzők fejlődését csúcskategóriás rallyabroncsainkon, amelyeket minden körülmények között kipróbáltak és teszteltek, és egy izgalmas közös szezonra készülök.”

A bajnokságban biztosan ott lesz Herczig Patrik és Varga Kristóf, ők a tavalyi Clio Trophyban elért harmadik helyük után egy Peugeot 208-cal indulnak, ezek szerint a koreai gyártó abroncsaival.

Herczig Patrik
foto: Sári Péter

Friss