2024. április 26. 05:27

KezdőlapERCIsmét eső várható, Araújo már dörzsöli a tenyerét

Ismét eső várható, Araújo már dörzsöli a tenyerét

-

A tavalyi évhez hasonlóan a Fafe Rallyra idén is esőt jósolnak, Armindo Araújo pedig bízik benne, hogy valóban nedves verseny lesz az ERC szezonnyitó. 

Egészen szombatig esőt jósolnak a meteorológusok a Fafe Rally pályáinak környékére, ami, hasonlóan a tavalyi versenyhez komolyan megnehezítheti a versenyzők dolgát az ERC szezonnyitón. 

Talán az egyedüli személy a mezőnyben, Armindo Araújo, aki reméli, hogy nehezek lesznek a körülmények, ami kedvezhet számára. 

“Nagyon komoly tapasztalatot szereztem már nehéz versenykörülmények között – mondta a portugál versenyző az ERC hivatalos oldalának. – 23 éve versenyzek rallykon, előtte pedig terepmotoroztam. Mindig sikerült jól teljesítenem nehéz körülmények között. Mivel cégem 20 km-re van Fafétól, így tudom, hogy a környéken komoly eső és köd várható a héten. Fel fogok erre megfelelően készülni és bízom benne, hogy ismét versenyünk lesz.” 

Araújo elsősorban azonban a Portugál Rally Bajnokság mezőnyére fog koncentrálni, ahol azonban Craig Breen is szerepel, márpedig az ír versenyző várhatóan a győzelemért csatázók között lesz az ERC szezonnyitón. 

“Számomra a portugál bajnokság mezőnye a fontos, ezért ezt a mezőnyt fogom figyelni. Fantasztikusan erős mezőny lesz a hétvégén, sok ERC és WRC tapasztalattal is rendelkező páros áll rajthoz, ezért nehéz lesz a győzelemért harcolni, de nagyon motivált vagyok. Jól ismerem a pályákat és a verseny jellemzőit, aminek segítségével bízom benne, hogy sikerül jó tempóban vezetni.” 

Friss