2024. április 25. 14:07

KezdőlapERCNégy versenyző került be a Hyundai Junior Driver programjába

Négy versenyző került be a Hyundai Junior Driver programjába

-

A Hyundai hivatalosan is bejelentette a 2023-as Customer Racing Junior Driver programjának négy versenyzőjét, akik az i20 N Rally2-vel indulnak ebben az évben.

A kvartett a teljes szezonban gyári támogatást kap a fejlődéséhez, a végső cél az, hogy bejuthassanak a Hyundai gyári csapatába.

„A fiatal versenyzők ösztönzése és támogatása fontos része a Customer Racing részlegen belüli feladatunknak. Képesek vagyunk segíteni a tehetséges pilótáknak abban, hogy karrierjüket építsék a motorsportban, és a mi támogatásunkkal a lehető legjobb teljesítményt tudják nyújtani az autóinkkal, és sikeresek lehetnek a sorozatukban” – mondta Andrea Cisotti, a Custormer Racing program menedzsere.

A WRC2-ben Fabrizio Zaldivar és Josh McErlean versenyez a program tagjaként. Zaldivar második évét kezdte a kategóriában a februári Svéd Rallyn. 2022-ben a paraguayi legjobbja a Görögországban szerzett ötödik hely volt, és kétszer ért el dobogós eredményt a WRC2 Junior-ban.

McErlean harmadik évét kezdi, a Hyundai junior pilótájaként. Az elmúlt szezonban a 23 éves ír harmadik lett az Észt Rallyn a WRC2 Juniorban, a Portugál Rallyn pedig az i20 N Rally2-vel a 16. gyorsaságin, a Porto – Foz szuperspeciálon, ő volt az abszolút leggyorsabb.

McErlean
Josh McErlean – Fotó: Josh McErlean Rallying

A program másik két tagja újonc. Oscar Palomo feljebb lép a Rally4 kategóriából, ahol 2022-ben megnyerte az ERC4 címet. Charles Munster csatlakozik hozzá, aki a belgiumi nemzeti bajnokságban és a francia murvás bajnokságban is szerepel majd.

Minden junior pilóta lehetőséget kap a csapattal közös tesztelésre, így szorosan együttműködhetnek a Hyundai mérnökeivel és a tapasztaltabb pilótákkal. A Hyunadi azt ígéri, hogy emelett számíthatnak a Customer Racing részleg hatékony alkatrészellátására és mérnöki támogatására.

A 2023-as programba kiválasztott pilóták mind nagyszerű tempót mutattak az előző szezonokban. Azokkal a lehetőségekkel, amelyeket junior versenyzőként kínálunk nekik – a magas színvonalú támogatáson felül, amelyet minden ügyfélcsapatunknak és versenyzőnknek biztosítunk –, biztos vagyok benne, hogy sikeres év áll előttünk” – mondta Cisotti.

Zaldivar
Fotó: Hyundai Motorsport

Friss