2024. április 19. 11:00

KezdőlapERCÚjdonságok a 2023-as ERC szezonban

Újdonságok a 2023-as ERC szezonban

-

Pénteken a kvalifikációval már kezdetét veszi a 2023-as ERC szezon, mely során több újdonság is lesz. A bajnokság hivatalos oldala összegyűjtötte ezeket az újdonságokat. 

A szurkolók számára az egyik legfontosabb változás 2023-ban, hogy az ERC versenyek teljes élő közvetítése utólag is visszanézhető lesz a Rally.tv műsorán, melyhez érvényes előfizetés szükséges a WRC+ platformra. 

Egy új és egy visszatérő verseny is helyet kapott az ERC idei szezonjában. A Skandináv Rally a Svéd Rally korábbi szakaszain lesz megrendezve, a záró szakaszt pedig a Colin’s Crest ugrató pályáján rendezik. Vissztér a naptárba a Rally Hungary, mely ismét a szezonzáró verseny lesz, és jó eséllyel itt dől el az Eb cím. 

Első ERC futamán vesz részt a Fafe Rally során a Skoda Fabia RS Rally2, mely már több WRC2-es sikert elért a vb első két versenyén. A szezon során azonban debütálni fog a Rally3-as Renault Clio is. 

Az ERC4 a Junior ERC bajnoksággá válik, ahol a fiatal versenyzők küzdhetnek meg egymással. 

Az ERC csapatainak pontjait a versenyek abszolút első 15 helyezettje kapja, ellentétben a 2022-es szezonnal, ahol külön voltak értékelve a 2WD és 4WD meghajtású autókkal indulók. 

Új gumiszállítóként csatlakozik az ERC-hez a Hankook is, így a Michelin, az MRF és a Pirelli gumijait használók mellett már e gumiszállító abroncsaival is lehet bajnoki pontokat szerezni. A Pirelli a hivatalos gumibeszállítója az ERC Junior bajnokságnak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss