2024. április 27. 03:27

KezdőlapERCBonato: Az ERC a Rally2-es mezőny legkeményebb bajnoksága

Bonato: Az ERC a Rally2-es mezőny legkeményebb bajnoksága

-

Yoann Bonato tavaly harmadik lett az ERC szezon végén, idén azonban nem számol hasonló eredménnyel, mivel nagyon sokat erősödött a Rally2-es mezőny. 

Yoann Bonato tavaly mindössze négy versenyen indult, azonban Spanyolországban nyert, míg a Kanári-szigeteken és Rómában harmadik lett, így év végén a bajnokság harmadik helyén zárt. 

A 39 éves francia versenyző idén sem készül teljes szezont menni a kontinensbajnokságon, ezért nagyon jól tudja, hogy csoda kell a tavalyi eredmény megismétlésére, főleg úgy, hogy az idei szezonra jelentősen erősödött a mezőny. 

“Mindössze négy versenyt tervezünk idén is menni az ERC-ben – mondta Bonato a bajnokság hivatalos oldalának. – A szezon előtt nincsenek különös célok, mindig a versenyek előtt tűzzük ki azokat. A tavalyi spanyol győzelem után természetesen szeretnénk idén is hasonlóan gyorsak lenni, de 2023-ban nagyon sokan lesznek esélyesek a győzelemre, ami az ERC-t a Rally2-es mezőny legkeményebb bajnokságává teszi.” 

A citroenes versenyző számára a hétvégi Fafe Rally lesz az egyetlen murvás ERC futam. 

“Mivel a Fafe Rally lesz idén az egyetlen murvás verseny az ERC-ben, ahol indulunk, így a tanulásra helyezzük a hangsúlyt, és szeretnénk folyamatosan gyorsulni.” 

A négyszeres francia aszfalt bajnok pilóta tavaly a nyolcadik helyen zárt a portugál versenyen. 

Friss