2024. április 19. 02:24

KezdőlapERCHeikkila: Most a sírás sem segít

Heikkila: Most a sírás sem segít

-

Több ezer ember szíve szakadt meg bánatában, amikor Mikko Heikkila az utolsó szakaszon defektet szedett össze a Fafe Rallyn és elvesztette a győzelmet. 

A regnáló finn bajnok Mikko Heikkila volt az egyetlen, aki fel tudta venni a tempót a WRC tapasztalattal is rendelkező Mads Ostberggel, Craig Breennel és Hayden Paddonnal az ERC szezonnyitó Fafe Rallyn. 

Heikkila még a Power Stage előtt is 2.8 másodperccel vezetett Peddon előtt, a 14.9 km-es szakaszon azonban kapott egy defektet nagyjából 10 km-rel a cél előtt és megállt kicserélni a kereket, így végül csupán a nyolcadik helyen ért célba, míg a versenyt Paddon nyerte Ostberg és Georg Linnamae előtt. 

“Nem tudom mi történt – mondta Mikko Heikkila a verseny után. – Hirtelen csak azt éreztem, hogy leeresztett a gumi. Nagyon könnyű volt defektet összeszedni, mert sok szikla volt az úton. A történtek után is elégedett vagyok a hétvégi teljesítménnyel, a csapattal és a Michelin gumikkal is. Most sajnos a sírás sem segít enyhíteni a fájdalmat, de örülök, hogy jó tempót tudtunk nyújtani.” 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss