2024. április 19. 11:22

KezdőlapERCAz ERC-ben versenyez teljes szezont Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László

Az ERC-ben versenyez teljes szezont Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László

-

2023-ban az ERC-ben versenyez Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László. A Peugeot Kupa bajnokai továbbra is Peugeot 208-cal indulnak az ERC Rally4 értékelésében.

Sajtótájékoztatón jelentette be a csapat, hogy az idei évben a Rally Európa-bajnokságon indulnak. Az ERC régi álma a párosnak, már egy évvel korábban is tervezték, hogy kipróbálják magukat a nemzetközi mezőnyben.

„Az első Peugeot Kupa győzelem után meg akartuk védeni a címünket. Az ERC már ekkor is opció volt de ütközött a Peugeot Kupa versenyeivel, emiatt döntöttünk úgy, hogy várunk. 2022-ben sikerült megvédeni a címünket, ami persze nem volt egyszerű. Kisebb nagyobb hullámvölgyek voltak, de jól menedzseltük és az utolsó pillanatban sikerült újra megszerezni a bajnoki címet. Sokat nem is ünnepeltünk, hétfő reggel már elkezdtünk dolgozni rajta, hogy 2023-ban teljes szezont menjünk az ERC-ben” – mondta Hangodi Bendegúz.

„Egy ilyen fiatal versenyző számára, mint Beni, ezt jelentheti a fejlődés kulcsát, hogy elmegy külföldre és nem az ismert pálykon karikázik. Én pedig ameddig segítségére tudok lenni a fejlődésében addig örömmel versenyzek vele, és nekem is egy nagyon nagy kaland, úgyhogy viszonylag egyszerű döntés volt, hogy elinduljunk” – részletezte az ERC részvétel motivációját Bunkoczi László.

Hangodi Bendegúz
foto: Sulyok István

„Sokkal intenzívebb versenyeket várok, mint az eddigiek. Négynapos versenyek, másfél nap pályabejárással, utána két és fél nap ami arról szól, hogy versenyautóban ülünk. Ez mentálisan és fizikálisan is nagy kihívás, készülünk is rá különféle tréningekkel. Természetesen új pályákkal is meg kell ismerkednünk, nem is akármilyen pályák, nehezek lesznek, ilyenekkel még nem találkoztunk, és összességében ez így egyben jelenti majd a legnagyobb feladatot” – mérte fel az ERC kihívásait a pilóta, és azt is elárulta, hogy az Eb miatt az itineren is módosítanak.

„Az ismeretlen pályák és helyszínek nekem kevésbé jelentenek pszichés terhet, mert amikor a Dakaron megyünk ott minden ismeretlen három héten át. Azt gondolom, hogy egy szilárd egyéniségű Hangodi Bendegúznek ez egy kemény feladat lesz, de nem megoldhatatlan feladat, ezért bízom abban, hogy sikerülni fog amit tervezünk” – mondta Bunkoczi László, aki a Dakarral már bejárta a világot, és az ott szerzett tapasztalatára építhet majd a duó.

Hangodi Bendegúz
foto: Sulyok István

Hangodi Bendegúz azt is elárulta, hogy az ORB futamokon bár szívesen indulna, de sem az anyagi lehetőségek, sem az időbeosztásuk nem engedi ezt. A Mecsek Rallyn is szívesen rajthoz állna, de a Rally Hungary kárpótolja majd, és így hazai közönség előtt fejezhetik be az évet.

„A Rally Hungary nagyon jó és nagyon nehéz verseny. Mire oda jutunk, meglátjuk, hogy a tudásunk mit ér az ERC mezőnyben. Addig a célünk az lesz, hogy célba érjünk minden futamon és minél jobb eredményt érjünk el. Ha magunkból kihozzuk a száz százalékot, akkor én már nagyon boldog leszek” – fogalmazta meg a célokat a HUMDA Academy versenyzője.

Hangodi Bendegúz
foto: Sulyok István

A navigátor már konkrétabb célokat is kitűzött: „Szeretnék ott lenni az ERC díjkiosztóján, a hazai versenyen pedig a dobogón szeretnék állni. Nem biztos, hogy sikerül, de az embernek kell, hogy legyenek céljai és álmai. Nem leszek csalódott, ha ez nem sikerül, de ez a cél” – mondta Bunkoczi, aki lehetőségként tekint a Rally Hungaryra és persze nagyon várja, hogy hazai közönség előtt versenyezzenek.

Tesztversenye nem lesz a duónak az ERC rajt előtt, de tesztből jut bőven. A Berényi Racing közel egy ERC futamnyi tesztlehetőséget ad a párosnak, így alaposan fel tudnak készülni első ERC szezonjukra.

A Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László páros ERC versenyei:
Május 5-6.: Rally Islas Canaria
Május 20-21.: Rally Poland
Június 17-18.: Rally Liepaja
Július 29-30.: Rally di Roma Capitale
Augusztus 19-20.: Barum Czech Rally Zlín
Október 7-8.: Rally Hungary

Hangodi Bendegúz
foto: Sulyok István

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss