2024. április 27. 11:34

KezdőlapERCHét éve strandon ünnepelte győzelmét Lukyanuk

Hét éve strandon ünnepelte győzelmét Lukyanuk

-

A 2016-os Ciprus Rallyn Alexey Lukyanuk és Alexey Arnautov szerezte meg a győzelmet, az orosz páros pedig egy strandon ünnepelhetett az utolsó szakasz végén. 

Az egyik legkülönlegesebb szakasza az ERC sorozatnak a 2016-os Ciprus Rallyn volt, ahol a záró szakasz célja egy strandon lévő bár mellett lett kialakítva. 

2016-ban az ERC szezon utolsó versenyét Cipruson rendezték, ahol a versenyzőkre eredetileg 14 szakasz várt volna 214.38 km versenytávval. 

Fotó: Gregory Lenormand / FIA ERC

Alexey Lukyanuk már az első nap két szakasza után nagy előnyben volt, miután a második 21.49 km-es szakaszon nem kevesebb, mint 17.1 másodperccel volt gyorsabb mindenkinél a Ford Fiesta R5-tel, amivel 28.3 másodperccel vezette a versenyt Nikolya Gryazin előtt. Lukyanuk a folytatásban sem vett vissza és amíg riválisai kisebb-nagyobb problémákkal szembesültek, addig az orosz versenyző a második nap végére 1:35.5 perc előnybe került a második helyre lépő német Marijan Griebel előtt. 

Az utolsó napon négy szakasz várt a mezőnyre, a záró két szakasz pedig a Love Cyprus Golden Stage gyorsaságin tartották volna előbb 20.08 km, majd 14.5 km hosszan. 

A szervezőknek azonban a hosszabb változatát a szakasznak törölni kellett, így a mezőny csak a rövidebb pályán tudott versenyezni, majd a cél egy strandon ért véget a már említett bár mellett. 

A strand pedig különleges háttérnek bizonyult, amint az a képeken is jól látszott. 

Lukyanuk végül 2:12.2 perc előnnyel nyert Griebel előtt. Botka Dávid és Szeles Péter az abszolút negyedik helyen ért célba.

Fotó: Gregory Lenormand / FIA ERC

Friss