2024. április 20. 08:47

KezdőlapERCSzeretnének ismét ERC futamot az Azori-szigeteken, de nem minden áron

Szeretnének ismét ERC futamot az Azori-szigeteken, de nem minden áron

-

Az Azori-szigetek Rally idén már nem ERC futam, a szervezőknek azonban sikerült idén is egy nagyszerű versenyt rendezniük, köszönhetően, hogy bekerültek a TER naptárába.

A nehéz logisztika miatt az idei ERC naptárban már nem szerepel az Azori-szigetek Rally, azonban a múlt hétvégén mégis nagyszerű versenyt sikerült rendezniük. Mindez annak köszönhető, hogy a verseny bekerült a TER naptárába, továbbá olyan sztárok fogadták el a szervezők meghívását, mint Sébastien Loeb, Andreas Mikkelsen.

A szervezők még reménykednek, hogy visszakerülnek az ERC naptárba, azonban nem mindenáron szeretnék ezt.

„A TER sorozat nagyszerű választásnak bizonyult és elégedettek vagyunk az idei versennyel – mondta Rui Moniz, a verseny szervezőbizottságának elnöke a Dirtfishnek. – A TER-rel megegyeztünk 2024-re és 2025-re is, de nem tettünk még le az ERC futamrendezésről sem. Vélhetően a jelenlegi ERC futamoknak legalább két évre van szerződésük, mert mi is hasonlóról tárgyaltunk még, ezért valószínűleg 2025-ben lenne lehetőség ismét az Eb naptárba kerülni. Tudjuk, hogy messze vagyunk az Európai kontinenstől, ami többletköltséget okoz. Ezért ki kell találnunk, hogy miként tehetnénk versenyünket az ERC számára ismét megérhetővé.”

Moniz azonban elégedett a TER sorozatba kerüléssel is.

„Az idei versennyel kapcsolatban is nagy volt az érdeklődés, a TER biztosította azt az érdeklődést, amit szerettünk volna. A TER-nek köszönhetően idén is volt videós közvetítés a versenyről, ami lehetővé tette, hogy megmutassuk szigetünk szépségét. Ki kellett találnunk, hogy minként tudjuk az ERC nélkül is fenntartani a verseny iránti érdeklődést, és ezt a TER sorozattal kötött megállapodással sikerült. Pár napja már vége a versenynek, de még mindig sok hír jelenik meg a rendezvényről. Pár nap múlva pedig értékeljük, hogy mennyire volt kifizetődő az idei rally. Később tudjuk csak értékelni, hogy mit jelentett promóció terén az ERC-ben szerepelni és mit jelent a TER-ben lenni, és jövőre is ott lehetünk, aminek örülünk és elégedettek vagyunk vele.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss