2024. április 26. 03:40

KezdőlapERCHangodi Bendegúz már a Kanári-szigeteken tesztel

Hangodi Bendegúz már a Kanári-szigeteken tesztel

-

A hatversenyes ERC programját kezdi a Kanári-szigeteken Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László. A páros a hivatalos teszttel kezdte meg a hétvégi programot.

Nagyon melós lesz. Laci összeszámolta, a tesztre kijelölt 3.9 kilométeres pályán 70 kanyar van, de ez lesz a versenyen is. A szállásunk elég messze van, és hihetetlen kanyargós utakon jöttünk ide tesztre is. Számítottam rá, ezért kicsit át is alakítottam az itinert, hogy egyszerűbb legyen, és jobban fel tudjam dolgozni az információt amit a gyorsaságin kapok” – kezdte az első tapasztalatokkal Hangodi Bendegúz.

Ezeket a benyomásokat a teszt első fele után fogalmazta meg a versenyző. Az akklimatizálódás jól sikerült, mintegy 30 kilométernyi teszt után már megtalálták azokat a beállításokat ami megfelelő lehet a versenyre is.

„Nagyon jó beállítást találtunk, már most komfortosan érzem magamat benne. Várom a  pályabejárást, és annál is jobban a versenyt. Jó a hangulat. Nem a Berényi Racinggel jöttünk erre a futamra, hanem a Tagai Racing Technologyval. Nekik van még két versenyzőjük, Mads Ostberg és Tom Kristensson, tőlük próbálok egy-két dolgot ellesni” – árulta el a HUMDA Academy versenyzője.

A mediterrán versenyek esetén nem kérdés a jó hangulat és a „telt ház”, a Kanári-szigeteken már a teszten sok szurkoló volt a szervizben és a pálya szélén, ílyen közegben pedig mindig jó versenyezni.

„A spanyolok imádják a rallyt, már a teszten jöttek fotózkodni. Rengetegen vannak már most is a pálya szélén. Ugye ők vagy nagyon temperamentumosak, vagy borzasztóan jó vendéglátók, mosolygósak, kedvesek. Jó érzés ilyen környezetben kezdeni az Eb szereplést. Próbálok nagyon koncentrálni, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet, a jelenlegi tudásunkkal. A csütörtök esti gyorsasági még nem jelent sokat, de a pénteki első kör után már látjuk, hogy hol helyezzük el magunkat a mezőnyben. Az biztos, hogy mindenkire figyelni kell, nem csak az ERC mezőny, hanem a helyi versenyzők is gyorsak lesznek” – fejezte be Hangodi Bendegúz, majd ment vissza az újabb tesztkörre.

A Kanári-szigetek Rallyn az ERC4 kategóriában négy induló lesz a magyarokon kívül egy német-dán és két olasz páros nevezett. Az olaszok közül az egyik duó már az új Renault Clio Rally3-mal indul, a másik két versenytárs Hangodiékhoz hasonlóan Peugeot 208 Rally4-gyel versenyez. Az RC4 kategóriában a négy Eb nevező mellett még kilenc spanyol páros áll rajthoz, nekik a pályaismeret jelent majd nagy előnyt.

Hangodi
foto: Sulyok István

 

Friss