2024. április 25. 03:37

KezdőlapERCBonato magabiztosan nyert a Kanári-szigeteken, Hangodiék megnyerték az ERC4-et

Bonato magabiztosan nyert a Kanári-szigeteken, Hangodiék megnyerték az ERC4-et

-

A negyedik gyorsasági szakaszon állt az élre a Kanári-szigetek Rallyn Yoann Bonato és Benjamin Boulloud, és a Citroen C3-mal versenyző francia duó ettől kezdve nem adta ki a kezéből az első helyet, magabiztos, 36.9 másodperces előnnyel nyerték az ERC második futamát. A dobogóra még Hayden Paddon és John Kennard, valamint a végén nagyot hajrázó Llarena Efrén – Sara Fernandez duó állhatott fel.

A magyarok közül László Martin és Berendi Dávid a 16. helyen végzett, Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László pedig nagy előnnyel nyerte az ERC4 kategóriát.

„Hihetetlen, a csapatom tökéletes, a gumijaim tökéletesek, a navigátorom tökéletes! Minden igazán tökéletes, a szerelőim, a mérnökeim és a csapatom! Köszönöm mindenkinek, a körülmények is tökéletesek voltak a végéig” – mondta Bonato a célban. A francia elégedettsége nem csak a győzelemnek szólt, mert a két nap alatt szinte mindig hasonló stílusban áradozott a csapatról, az autóról, a navigátoráról és a versenyről. Magát nem dicsérte, pedig a sikerhez az ő tudása is kellett. Az ERC siker szép ajándék a jövő hétre, amikor Bonato a 40. születésnapját ünnepli.

Bonato
@World / Red Bull Content Pool

Hayden Paddonnak már küzdelmesebb versenye volt, neki az időjárással is meggyűlt a baja. Az eső többször megtréfálta, nem mindig találták el a megfelelő gumikat. A hetedik gyorsaságit megnyerték ugyan, de Bonatóékat nem tudták megközelíteni. A végére kicsit kiengedtek, a Power Stagen pedig megfelelő gumi hiányában nem tudtak a plusz pontokért küzdeni. A verseny végén elégedett volt az új-zélandi pilóta, nem várta magát a dobogóra.

A címvédő Llarena Efrén a végén nagyot küzdött a dobogóért. A honfitárs Jan Solans az utolsó előtti gyorsaságin még 7.9 másodperces előnyben volt. Llarenáék nem remekeltek a Power Stagen, csak kilencedikek lettek, viszont Solans mindössze 15. időt futott és ezzel Llarenáék örülhettek a harmadik helynek.

A záró gyorsaságin Mabellini, Wagner, Nuncita, Grzyb és Sesks szerezték a plusz pontokat.

László Martin
@World / Red Bull Content Pool

László Martin és Berendi Dávid először versenyzett a Rally2-es Fabiával a Kanári-szigeteken. Az első napon motorhiba lassította őket, ami szerencsére a második napra megoldódott. A beállításokon is folyamatosan csiszolgattak, és okos versenyzéssel a 16. helyen értek célba, ami az ERC 15. helyét jelentette, így pontot is szereztek. A legjobb szakaszeredményük egy nyolcadik hely volt a kilencedik gyorsaságin.

Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László idei első ERC versenye emlékezetesre sikerült, megnyerték a kategóriát! A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a vasárnap reggel már 5 perces előnyben levő olasz duó – akik komoly ERC rutinnal rendelkeznek, és idén ez volt az ötödik versenyük – a kilences gyorsasági céljáig már nem jutott el, de az eredmény így is szenzációs. Hangodiék 6 perc 38 másodperces előnnyel nyerték a kategóriát. A győzelemmel az ERC4 értékelés második helyére lépett a magyar páros, az élen a Kanári-szigeteken második helyen végző Kreuter áll 41 ponttal, Hangodiéknak 30 pontja van.

Hangodi
@World / Red Bull Content Pool

 

 

 

Friss