2024. április 23. 16:40

KezdőlapERCBonato szárnyalt az esőben, László Martin is javított

Bonato szárnyalt az esőben, László Martin is javított

-

Yoann Bonato magabiztos előnybe került a Kanári-szigetek Rally szombati második szakaszát követően, mely nagyon változatos időjárás mellett zajlott. László Martinék is jól teljesítettek a leghosszabb szakaszon. 

A Kanári-szigetek Rally szombat délelőtti versenye során a második, 27.7 km-es gyorsasági bizonyult döntőnek, mely során a versenyzőknek száraz, nedves, esős és ködös körülmények között is helyt kellett állniuk. 

A nehéz körülmények között Yoann Bonato teljesített a legjobban és 11.3 másodperc előnnyel mindenkinél gyorsabb tudott lenni. A második időt Mads Ostberg autózta, aki tegnap kardántengely sérülés miatt vesztett sok időt. 

A harmadik eredményt az ERC értékelésében pedig Hayden Paddon 19.4 másodperc hátránnyal érte el. 

Összetettben Bonato a délelőtt után már magabiztos, több mint fél perces előnnyel vezet Hayden Paddon előtt, míg Efrén Llarena a harmadik. 

László Martin és Berendi Dávid ugyancsak jól teljesített és nyolcadik időt autózott a verseny leghosszabb és eddig legnehezebb szakaszán, így összetettben négy helyet javítva a 17. helyig lépett előre, a szervizbe pedig már a 15. helyen állva mehet. 

Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László két szombati szakaszt követően átvették a vezetést az ERC4-es kategóriában.

Délután ismét teljesíti a mezőny a mai szakaszokat.

Eredmények

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss