2024. április 26. 00:51

KezdőlapERCBonato szerint a gumik nagyszerű teljesítménye is kellett a sikerhez

Bonato szerint a gumik nagyszerű teljesítménye is kellett a sikerhez

-

Yoann Bonato maga sem hitte volna, hogy nyerni tud a Kanári-szigetek Rallyn, a francia versenyző szerint a siker elérésében komoly szerepet játszott a nagyszerűen teljesítő Michelin abroncs.

Yoann Bonato a tavalyi Spanyol Rallyn még egy csonka mezőnyben tudta megszerezni első ERC futamgyőzelmét, a Kanári-szigetek Rallyn azonban már komoly ellenfeleket sikerült legyőznie és megszerezni karrierje második győzelmét az Európa-bajnokságon.

A 38 éves francia versenyző eredetileg csak dobogós eredményben és néhány szakaszgyőzelemben bízott, azonban gumijaival mindvégig elégedett volt, így pedig a vártnál jobb eredmény is elérhetővé vált.

“Hihetetlen jól teljesítettek a Michelin gumik a versenyen – mondta Yoann Bonato az ERC hivatalos oldalának. – A kemény keverékű gumi bár új volt számunkra, nagyon jó tapadást biztosított. Hasonlóan jó teljesítményre számíthatunk Rómában is. A közepes gumik, melyeket vasárnap reggel használtunk szintén jól működtek még nedves úton is. Szóval a siker elérésében komoly szerepet játszottak a nagyon jól működő abroncsok.”

“Előzetesen egy dobogós eredményben és néhány szakaszgyőzelemben bíztunk, azonban a gumik, a csapat és az autó is nagyon jól működött, ami lehetővé tette, hogy magabiztosan tudjunk vezetni a hihetetlen nehéz szakaszokon.”

Az Eb-t a Kanári-szigeteken második helyen záró Hayden Paddon vezeti 11 pont előnnyel Yoann Bonato és 24 pont előnnyel a tavalyi bajnok Efrén Llarena előtt.

Az ERC a Kanári-szigetek Rallytól indította el a gumi szállítók számára kiírt bajnokságot, amit a spanyol versenyen tehát a Michelin nyert.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss