2024. március 28. 17:46

KezdőlapERCOstberg számára gyorsan tesztverseny lett a Kanári-szigetek Rally

Ostberg számára gyorsan tesztverseny lett a Kanári-szigetek Rally

-

Mads Ostberg három szakasz után elvesztette a jó eredmény esélyét a Kanári-szigeteken, ezért a folytatásban már inkább tesztelt. 

Mads Ostberg eredetileg bízott benne, hogy a Fafe Rallyhoz hasonlóan a mezőny elejében tud harcolni a Kanári-szigeteken is, ez a remény azonban meghalt, amikor Citroenjének kardántengelye eltört péntek délelőtt és a szervizelésig másfél percet vesztett. 

“Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a műszaki hiba miatt, mert a Kanári-szigeteken tizedekért kell harcolni – mondta Mads Ostberg az ERC hivatalos oldalának. – A jelentős hátrány után már nehéz volt jó tempóban vezetni. Ugyanakkor az autóval nagyon elégedettek voltunk a hiba kijavítása után, úgy tudtunk gyorsak lenni, hogy nagy dolgot nem csináltunk. Egyelőre még tanuljuk az MRF gumikat, és ha ez meg lesz, akkor csak egy jó beállítás kell az autóhoz. A műszaki hibát követően különböző beállításokat próbáltunk ki és tanultuk a gumikat aszfalton.” 

A tavalyi magyar bajnok szerint az ERC is elérkezett arra a szintre, ahol a versenyek kellő ismerete nélkül nem lehet már jó eredménnyel zárni. 

“Amikor a Kanári-szigetekre érkeztünk, reméltem, hogy harcolni tudok a győzelemért. Később, látva a többiek, különösen Yoann Bonato tempóját azonban kiderült, hogy az ERC futamokon is csak úgy lehet jó eredményért harcolni, hogy már van tapasztalatod az adott rendezvényről. Új versenyzőként már nem olyan biztos, hogy jó lesz a tempód.” 

A Kanári-szigetek Rallyt végül Yoann Bonato nyerte, aki igazán otthon érezte már korábban is magát a verseny szakaszain, míg a második helyet Hayden Paddon szerezte meg, aki először indult ezen a rallyn. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss