2024. március 28. 19:06

KezdőlapERCÉrettségivel készült a Lengyel Rallyra Herczig Patrik

Érettségivel készült a Lengyel Rallyra Herczig Patrik

-

A Lengyel Rallyval kezdi az ERC Junior szezont Herczig Patrik és Varga Kristóf. A felkészülés rendhagyóra, és mindenképp emlékezetesre sikerült, Herczig Patrik ezúttal a belső felvételek elemzése helyett az érettségi vizsgákon vett részt, és azok befejezése után tudott száz százalékban a Lengyel Rallyra koncentrálni.

“Német nyelven érettségiztem, az eredményt még nem tudom, de bízom benne, hogy jól sikerült. A továbbtanulás miatt fontos a jó érettségi, ezért az elmúlt hetekben minden erőmmel erre készültem. A rallyban kicsit könnyebb, mert nincs várakozás, a verseny végén azonnal tudjuk az eredményt. A vizsgák után viszont azonnal előkerültek a belső felvételek, és teljes erőbedobással készültem az ERC Junior szezonnyitójára” – kezdi Herczig Patrik a különleges felkészülést.

A Herczig Autósport fiatal versenyzőjének nem okozott nehézséget a kettős terhelés, jó autóversenyzőhöz méltóan tökéletesen tudott koncentrálni az éppen előtte álló feladatra.

“Ki kellett zárnom, hogy közeledik a verseny. A fizikai felkészülést természetesen nem hagytam abba, arra a tanuláshoz is szükség volt, és a versenykiírást is megnéztem, ami némi kikapcsolódást jelentett a matek és a történelem között” – idézte fel a tanulással töltött heteket Patrik.

Sokat segített az is, hogy a Székesfehérvár Rallyn szerzett élmények enyhítették az autóversenyzés iránti vágyat, a magyar bajnoki futamon elért második hely nem csak felkészülésnek volt remek, hanem a páros önbizalmának is jót tett.

“Kellemes emlékek ezek, és azóta is többen odajöttek már gratulálni az eredményhez. Most szintet lépünk, hiszen a Lengyel Rallyn az ERC Juniorban is 16 páros nevezett, mindannyian nagyon gyors pilóták, sokan komoly tapasztalattal, mi pedig még csak tanulunk. A feladat adott, igyekszünk helytállni. Többek között az a német páros is ott lesz a mezőnyben, akikkel Fehérváron nagyot csatáztunk” – mondja Herczig Patrik.

Herczig Patrik
Fotó: Sári Péter

És ott lesznek a kategóriában azok is, akik nem neveztek a Junior bajnokságba. Ők hasonló autókkal, de általában más abroncsokkal állnak majd rajthoz, így még 10 autóval nő az RC4 létszáma.

Rájuk nem fogunk annyira figyelni, nekünk a Junior értékelés lesz a fontos. Kivétel persze Hangodi Benedek és Bunkoczi László, velük nagyon jó a kapcsolatunk, Benivel épp a múlt héten beszéltük meg a Kanári-szigeteki élményeiket. A mi kategóriánkban viszont ott lesz Max McRae is, kíváncsi vagyok mire lesz képes, de azt hiszem a McRae név már önmagában sokat jelent, örülök, hogy együtt versenyezhetünk” – folytatta a versenytársak sorolását Patrik, aki egy héttel ezelőtt újabb jó hírt kapott.

“Óriási megtiszteltetés. hogy ebben a szezonban is tagja lehetek a Hungarian Motorsport Academynek. Az elmúlt év sikereiben nagy szerepet játszott a HUMDA támogatása és a HUMDA Academy tagság, az pedig, hogy ebben az évben ismét bizalmat kaptam, talán egyfajta visszaigazolás is, hogy jó úton járunk.”

A Lengyel Rallyn viszont eddig járatlan úton kell bizonyítani a duónak, ezek a pályák teljesen ismeretlenek lesznek számukra. 16 gyorsasági szakasz, összesen 182 kilométer hosszan vár majd a Herczig Autósport versenyzőire.

“Viszonylag jó minőségű utakon versenyzünk majd, és a tempó is elég nagy lesz. Szerdán egy teszttel véglegesítjük az autó beállításait, és mi is alkalmazkodunk a lengyelországi murvához. Utána egy jó  itinert kell írnunk a pályabejáráson, aztán a versenyen cél a jó eredmény, de a legfontosabb most is az lesz, hogy fejlődjünk, tapasztalatot szerezzünk és folyamatosan gyorsuljunk” – foglalta össze a rájuk váró feladatot Herczig Patrik.

Herczig Patrik
foto: STom

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss