2024. április 24. 20:37

KezdőlapERCChris Ingram visszatér az ERC futamaira

Chris Ingram visszatér az ERC futamaira

-

Chris Ingram idei WRC2-es szezonját már elkezdte a Monte-Carlo Rallyn, azonban ezt a programot kénytelen szüneteltetni az angol versenyző, ezért visszatér az ERC mezőnyébe. 

Chris Ingram negyedik helyezéssel kezdte az idei szezont a Monte-Carlo rally WRC2 Challenger kategóriájában, ott azonban még Skoda Fabia Rally2 evóval állt rajthoz, és a korábbi Európa-bajnok szerette volna szezonját az új Fabia RS Rally2-vel folytatni, amire azonban nem sikerült összeraknia a költségvetést. 

“A Montén számomra kiderült, hogy a Skoda Fabia Rally2 evo hátrányt jelent a legújabb Fabia RS-sel szemben – írta Chris Ingram közösségi oldalán. – Szerettem volna Portugáliában és Szardínián már az újabb autóval indulni, azonban nem sikerült megállapodni a Toksporttal. Jelenleg hét autója van a csapatnak, de a versenyekért kért pénzt egyelőre nem tudtam előteremteni.” 

Ezért Ingram úgy döntött, hogy az ERC futamain igyekszik formáját megtartani. 

“Kénytelen vagyok tenni egy lépést hátrafelé, hogy az anyagi hátteret biztosítani tudjam a jövőt illetően. Szeretnék a jövőben visszatérni a WRC2-be, de előtte ERC futamokon fogok indulni. A tervek szerint rajthoz állok a Róma Rallyn és a Barum Rallyn, majd a Közép-Európa Rallyval visszatérek a WRC2-be. Jelenleg úgy látom, hogy így sikerül összerakni a 2024-re kellő anyagi hátteret.” 

Chris Ingram2019-es Eb címe után a WRC futamokon folytatta, 2021-ben a WRC3 negyedik helyét szerezte meg, majd tavaly a WRC2 junior harmadik helyén zárt. 

Friss