2024. április 26. 06:14

KezdőlapERCOktóberben visszatér a Rally Hungary, indul a jegyértékesítés

Októberben visszatér a Rally Hungary, indul a jegyértékesítés

-

A hazai autósport-szezon egyik csúcspontjának ígérkezik a 2023. október 6-8. között a RabócsiRingen, Nyíregyházán és a Zempléni-hegységben zajló Rally Hungary, ami az FIA Rally Európa-bajnokság (ERC) jubileumi, 70. szezonjának zárófordulója lesz. A jegyértékesítés elindult a Rallyhungary.com címen és az Eventim hálózatában.

Negyedik alkalommal látogat Magyarországra az FIA Rally Európa-bajnokság (ERC) mezőnye: a 2023. október 6-8. között zajló verseny remek lehetőséget nyújt az eb-n vitézkedő magyar párosoknak, például a László Martin-Berendi Dávid, az ERC Junior értékelésben induló Herczig Patrik-Varga Kristóf vagy az ERC4-es Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László duónak, hogy hazai pályán bizonyítsák rátermettségüket a Zempléni-hegység legendás szakaszain.

A versenyre várhatóan visszatér a Csomós Miklós-Nagy Attila páros is, és a Rally Hungary európa-bajnoki értékelésébe a HUMDA Országos Rally Bajnokság élmezőnye is benevezhet, így a hazai mezőny legjobbjai is összemérhetik a tudásukat például a korábbi győztes Mads Østberggel vagy WRC-futamgyőztes Hayden Paddonnal.

foto: MGR Images

A 2023-as verseny központja Nyíregyházán lesz, ahol egy belvárosi gyorsasági szakaszt is megrendeznek, de a mezőny ellátogat a máriapócsi Rabócsiringre is a kuriózumnak számító szuperspeciál szakasz keretében. Az októberi verseny zárja majd a 2023-as idényt, amely a versenysorozat 70. évfordulója.

A három nap során különböző helyszíneken zajló rendezvény iránt a korábbi évek során is nagy érdeklődés mutatkozott, még úgy is, hogy az előző éveket jelentősen befolyásolták a koronavírus miatti korlátozások, amelyek idén már nem nehezítik a verseny lebonyolítását.

A 2023-as Rally Hungary versenyre szóló belépők a RallyHungary.com címen és az Eventim hálózatában vásárolhatók meg. Az All in jegytípushoz különleges Rally Pass kártyát, az All in Plus jegyhez Rally Pass kártyát és különleges, Rally Hungary sapkát is kapnak a vásárlók.

A gyorsasági szakaszokra a Rally Pass érvényes, ez egy elektronikus jegy, amelyért a verseny helyszínén karszalagot kapnak a nézők. A Rally Passal a szuperspeciál nem látogatható. Aki a szuperspeciálra és a gyorsasági szakaszokra is ellátogat, annak érdemes az All in jegyet választani, így amellett, hogy kedvezményes áron kap belpőket, fizikai Rally pass kártyát is kap, amely szép emlék lehet a hazai ERC futamról.

A karszalagra beváltható jegyek terjesztése elektronikus, Print at Home formában történik, a kártyát és a sapkát futárszolgálattal kézbesítik.

Rally Hungary 2023 – Elővételes jegyárak

All in Plus All in Superspecial Rally Pass Vasárnapi napijegy
15.000 Ft 10.000 Ft 6.000 Ft 7.000 Ft (0-12 éves korig ingyenes) Elővételben nem kapható

 

Rally Hungary 2023 – Helyszíni jegyárak

All in Plus All in Superspecial Rally Pass Vasárnapi napijegy
A helyszínen nem kapható A helyszínen nem kapható 8.000 Ft 9.000 Ft (0-12 éves korig ingyenes) 5.000 Ft
Rally Hungary
Kép: TRP Hungary

Friss