back to top
2024. május 14. 19:04

KezdőlapERCPaddon szoros csatában nyert Barbadoson

Paddon szoros csatában nyert Barbadoson

-

Az Európa-bajnokság éllovasa, Hayden Paddon is rajthoz állt az idei Barbados Rallyn, mely óriási csatában, az utolsó szakaszon dőlt el az új-zélandi versenyző javára. 

A Barbados Rally idén már 33. alkalommal lett megrendezve, 2023-ban pedig a helyi rally bajnokság harmadik futama volt. 

Az idei versenyen 20 aszfaltos szakasz és 111.2 km versenytáv várt a mezőnyre, köztük Hayden Paddonra és John Kennardra, akik egy első generációs Hyundai i20 R5-tel indultak. Az új-zélandi páros pedig győzelemmel készült erre a versenyre, miután egy héttel korábban megnyerte a King of the Hill versenyt is, mely a barbadosi bajnokság második futama volt és egyben tesztje is a Barbados Rallynak. 

A Barbados Rally korábban azzal szerzett nagy hírnevet, hogy a versenyzők fantasztikus autókkal álltak rajthoz. Idén pedig Dane Skeete 2007-es Subaru Impreza WRC-vel, Kevin Procter, valamint Andy Scott S2000-es Forddal indult. 

Az idei rendezvény első szuperspeciál szakaszát Zane Maloney nyerte Skoda Fabia Rally2 evóval, szombaton azonban Hayden Paddon már az első szakaszon élre állt és a nap végére 14.8 másodperc előnyt épített ki legfőbb riválisa, a subarus Dane Skeete előtt.  

Vasárnap az első szakaszon az új-zélandi versenyző azonban elvesztette előnyét, és Skeete 2 tizedmásodperc előnyre tett szert a nap második szakasza után. A hátralévő 8 szakaszon pedig az új-zélandi és barbadosi versenyző óriási csatát vívott, a harc pedig csak az utolsó szakaszon dőlt el, ahol Paddon 1.2 másodperc előnnyel megtudta előzni riválisát és végül megnyerte a versenyt. 

Friss