back to top
2024. május 08. 23:56

KezdőlapERCMartins Sesks kizárta életéből a médiát a Liepaja Rally előtt

Martins Sesks kizárta életéből a médiát a Liepaja Rally előtt

-

Martins Sesks a Lengyel Rallyn aratott győzelem után kizárta életéből a médiát, hogy megfelelően tudjon felkészülni hazai versenyére, a Leiapaja Rallyra. 

Martins Sesks tavaly oktatta az ERC mezőnyét a Liepaja Rallyn, ami nem is akkora meglepetés, ha figyelembe vesszük, hogy a 23 éves versenyző Liepajában született, és az Eb mezőnyből ő ismeri leginkább a futam szakaszait. 

A lett versenyző idén már a Lengyel Rallyn megmutatta, hogy mennyire otthon érzi magát a gyors pályákon és nem csak azokon, melyeket csukott szemmel is tudna teljesíteni. 

Sesksre hazájában a lengyel győzelem után pedig még nagyobb figyelem terelődött hazai versenye előtt, éppen ezért inkább kizárta életéből a médiát a felkészülés során. 

“Az elmúlt hetekben kicsit elbújtam a média elől, és csendben igyekeztem felkészülni a Liepaja Rallyra – mondta Martins Sesks az ERC hivatalos oldalának. – A verseny előtt tudom jól, hogy mindenki azt mondta volna, hogy kötelezően csak a győzelem az elfogadható a Liepaja Rallyn, erre pedig nem voltam kíváncsi, inkább majd a verseny után válaszolok arra, hogy mi történt a rally során. Igyekszünk mindent megtenni a győzelem érdekében, de nem szerettem volna, ha nyomás alá helyez a média. Nyilván jó dolog lesz hazai versenyen indulni, de ki kell zárni, hogy mindenki azt szeretné, ha nyernék, mert teljes Eb szezont megyünk és ez a verseny csupán egy a nyolcból.” 

Sesks szerint az idei hazai versenye számára sem lesz könnyű, mert sok hosszú pálya van a programban és sok pályát csak egyszer kell teljesíteni. 

“A Lengyel Rally teljesen más volt, mint a Liepaja Rally, sok az új szakasz és más az út minősége is. Az első napon nincs nagy szerviz a szakaszok között, és több pályát is csak egyszer kell teljesíteni, ezért hatalmas kihívás lesz a verseny.” 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss