2024. április 29. 17:13

KezdőlapERCNemcsak Oliver, a teljes Solberg család elindul a Skandináv Rallyn

Nemcsak Oliver, a teljes Solberg család elindul a Skandináv Rallyn

-

Különleges, családi program lesz a Solberg család számára a hétvégi Skandináv Rally, hiszen Petter, Pernilla és Henning Solberg is indul a versenyen. 

Azt már megírtuk, hogy Oliver Solberg saját Volkswagenjével rajthoz áll a Skandináv Rallyn, azonban előfutóként ott lesz a mezőnyben Petter Solberg a szintén saját Citroen C4 WRC-jével, Pernilla Solberg egy N-csoportos Mitsubishivel, mellyel 23 éve versenyzett, valamint Henning Solberg Petter Toyota Celicájával áll rajthoz. 

Petter mellett ráadásul 72 éves édesanyja, Tove lesz a navigátor, aki régen autocross versenyző volt, Pernilla mellett korábbi navigátora, Ulrika Mattsson fog ülni. 

“Örülök, hogy édesanyámmal indulhatok egy rally versenyen – mondta Petter Solberg. – 72 éves, de nem lesz szokatlan számára a versenyzés, mert autocross bajnokságban bajnok is tudott lenni.” 

Fotó: Red Bull

“Ulrikának és nekem is különleges pillanat lesz újra együtt indulni egy rally versenyen – mondta Pernilla Solberg. – Csodálatos időket éltünk át együtt régen. Furcsa lesz ezeken a pályákon nyáron versenyezni, furcsa látvány lesz a Vargasen szakasz, valamint, hogy a Colin’s Crest ugratón úgy repülsz, hogy rövidnadrágos és pólóban lévő szurkolók lesznek az út szélén.” 

Oliver Solberg szintén izgatottan várja a svéd versenyt. 

“Az Európa-bajnokság mezőnye idén nagyon erős – mondta Oliver. – Nagyon jó lesz Hayden Paddon, Mads Ostberg ellen harcolni. A verseny ugyanakkor jó alkalom is lesz a tesztre az Észt Rally előtt. Különösen jó lesz ismét a Poloval versenyezni. Tavaly nyerni tudtam vele egy walesi futamon. A hétvége a sok emlékről szól majd anyukámnak, apukámnak, és Henning nagybátyámnak is.” 

Friss