2024. április 29. 13:05

KezdőlapERCOstberg kész szárnyalni a “hazai” versenyén

Ostberg kész szárnyalni a “hazai” versenyén

-

Mads Ostberg sok szép emléket őriz a Svéd Rallyról, ezért nagyon különleges lesz számára a Skandináv Rallyn versenyezni, lakhelyétől mindössze két órányira.  

A karlstadi szakaszokat már sokan jól ismerhetik a Svéd Rallyról, idén azonban nyári környezetben kell vezetniük a versenyzőknek a Skandináv Rally alkalmával, ami mindenkinek újdonság lesz. 

Mads Ostberg számára pedig nagyon különleges futam lesz a hétvégi, mert hazájától csupán két órányi autóútra rendezik a versenyt, navigátorának, Patrik Barthnak, pedig valóban hazai futama lesz. 

“A navigátorom svéd, ezért számára hazai verseny lesz a Skandináv Rally, ugyanakkor én is sok szép emléket őrzök a karlstadi versenyről – mondta Mads Ostberg az ERC hivatalos oldalának. – A pályák egy részét már ismerem téli körülmények között és bár nem mindegyik pálya lesz klasszikus Svéd Rally szakasz, biztosan nagy élmény lesz a versenyzés. A pályák kicsit hasonlítanak a finn gyorsasági szakaszokra, csak kevesebb az ugrató. Azt már tudom, hogy miként kell hófalak között versenyezni a svéd pályákon, a nyári környezet azonban újdonság lesz.” 

Mads Ostberg az ERC pontverseny harmadik helyén áll a szezon felénél. 

Friss