back to top
2024. május 05. 23:42

KezdőlapERCHatalmasak a csaták a Skandináv Rallyn

Hatalmasak a csaták a Skandináv Rallyn

-

Négy gyorsasági szakasz után Oliver Solberg 3.9 másodperccel vezet a Skandináv Rallyn Hayden Paddon előtt. Mögöttük is kialakultak a kisebb csoportok, ahol pár másodperces különbség van a helyezések között.

2:2 az állás Paddon és Solberg között a gyorsasági győzelmek tekintetében. Reggel Paddon kezdett jobban, az első két szakaszt megnyerte és 2.5 másodperc előnybe került. Utána Solberg állított az autón, és talán a saját fejében is, és a következő két gyorsaságit megnyerve fordított.

„A két utolsó szakasz egyre jobb, jó belelendülni. A legjobb szakasz, amit életemben csináltam, a pályák gyönyörűek” – mondta Solberg az első kör végén.

Megvan a tempónk, és tartjuk is magunkat hozzá, van egy stratégiánk, amit követünk, és szeretnénk elérhető távolságban maradni” – nyilatkozott Paddon, aki egy kicsit óvatosabban is megy, mert tart a kövektől.

Mert kövek azok vannak bőséggel. Az időjárás továbbra is borongós, néha az eső is esik, a pályák pokoli gyorsak, és a kiforduló köveket többen is eltalálták már. A csúszós murván ezzel a tempóval elképesztően nehéz autózni, az első szakaszok végén sokan panaszkodtak is, hogy mennyire csúszós a pálya, és milyen őrült dolog itt versenyezni. Aztán persze egyre többen hozzászoknak.

Azt, hogy mennyire gyors a tempó az is mutatja, hogy Nikolay Gryazin majdnem félperces hátrányban „csak” negyedik, és azt a Frank Tore Larsent üldözi, aki 7.6 másodperccel van előtte. Az sem sűrűn fordul elő, hogy az ilyen jellegű pályákat jól ismerő orosz ennyire távol legyen az elejétől.

Mikko Heikkila, Lauri Joona és Martins Sesks is lőtávoltban van a harmadik helyért, a hetedik Sesks is 15 másodpercre van a dobogótól.

Sajnos László Martinéknak nem megy jól, az autó beállításai nem az igaziak, így Martinék egyelőre csak szenvednek. A kettes gyorsaságin meg is forogtak, a Skoda is lefulladt, ez sok időbe került. A köztes szervizben talán sikerül állítani az autón.

Mads Ostberg sem találja a tempót, az eredménykényszerben levő norvég egyelőre a 12., egy perc felett van már a hátránya.

A nap vesztese Simone Campedelli, aki eltalált egy sziklát (egyes hírek szerint egy padkavédő elemet), és eltört a kormányösszekötője. A pálya szélén szurkolói segítséggel megjavították az autót, de 20 perces hátrányba kerültek.

Folyatás délután, ugyanezekkel a szakaszokkal.

Paddon
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss