2024. április 29. 16:54

KezdőlapERCSolberg: Már nyertem Svéd Rallyt is, de ez volt az igazi hazai...

Solberg: Már nyertem Svéd Rallyt is, de ez volt az igazi hazai győzelmem

-

Oliver Solberg szoros csatában, de a Skandináv Rallyt mindvégig irányítva szerezte meg a győzelmet, tette ezt azon a versenyen, melynek központjától csak egy órára van otthona, így ez volt az igazi otthoni sikere. 

A svéd Skandináv Rallyn bár Hayden Paddon nyerte még az első két szakaszt, a harmadik gyorsaságitól Oliver Solberg vette át a vezetést és azt már meg is tartotta, még úgy is, hogy a pénteki utolsó szakaszokon kormány-rúd probléma miatt nehezebben tudta a kanyarokat teljesíteni.  

Petter Solberg fia 16 szakaszból 10-et megnyert és végül 22.5 másodperc előnnyel szerezte meg a győzelmet a hat szakaszgyőzelemig jutó, de szombat délután már inkább a második hely tartására törekedő Hayden Paddon előtt. 

Fotó: FIA ERC

“Egészen hihetetlen volt ez a verseny és a mezőny gyorsasága – mondta Oliver Solberg a verseny után. – Határozottan ez az egyik legjobb győzelmem. Igaz, hogy korábban volt már győzelmem Svéd Rallyn is, de igazából ez volt a hazai versenyem, mert csupán egy órára lakom innen. Csodálatos érzés ez a győzelem, örülök, hogy ezt az egész családom előtt tudtam elérni. Ráadásul a legjobb barátom, Isak Reiersen megnyerte a junior kategóriát, ami nagyon jó érzés. Hatalmas partit rendezünk este.” 

Oliver Solberg az idei Svéd Rallyn a WRC2-es értékelést tudta megnyerni Umeában. 

Fotó: FIA ERC

Friss