2024. április 29. 11:32

KezdőlapERCHayden Paddon nem tartja magát favoritnak, szerinte még egy erős riválisa van

Hayden Paddon nem tartja magát favoritnak, szerinte még egy erős riválisa van

-

Hayden Paddon öt verseny után 34 pont előnnyel vezeti a Rally Európa-bajnokságot, ennek ellenére nem érzi magát favoritnak, ugyanakkor szerinte csak egy komoly riválisa maradt. 

Hayden Paddon ugyan csak a Fafe Rallyt tudta megnyerni, azonban a további négy versenyen egyaránt a második helyen zárt, miközben riválisai körbe verték egymást, így 1 pont híján már 1 versenynyi előnnyel vezeti az ERC pontversenyét. 

A nagy előny ellenére azonban nem érzi magát favoritnak. 

“Igaz, hogy szép előnyünk van, de nem érzem magunkat favoritnak – mondta az új-zélandi versenyző a Dirtfishnek. – Most aszfaltos versenyek jönnek és bár nagyon jó az aszfaltos csomagunk, a Barum Rally igazán nehéz lehet, főleg, ha esni fog. Úgy érzem, hogy most én is jól tudok vezetni aszfalton. A Pirelli gumikon elég gyorsan tudunk vezetni, azonban még mindig két esélyesnek érzem a bajnokságot.” 

Paddon ugyan nem nevezte meg riválisát, de vélhetően Martins Sesksre gondolt, aki a második helyen áll. 

A lett versenyző eddig hozta azokat a versenyeket melyeken esélyes volt, nyert Lengyelországban és hazai, lett versenyén, ugyanakkor bár sokan esélyesnek érezték, Svédországban a harmadik helyet sikerült megszereznie. 

Az MRF Team képviselője, Vivek Ponnusamy azonban elégedett volt versenyzőjével a Skandináv Rallyn is. 

“A svéd harmadik hely többet ér számomra, mint a lengyel vagy a lett győzelem – mondta Ponnusamy. – Martins megmutatta, hogy valóban bajnoki címre esélyes versenyző, szóval nagyon elégedett vagyok. Ez a harmadik hely felér egy győzelemmel.” 

Ugyanakkor most Róma, Csehország és Magyarország következik, és Sesks elsősorban a gyors, murvás pályákon igazán gyors, ugyanakkor aszfalton ez nem mondható el. Lehet, idén ott is képes lesz felvenni a tempót az élmezőnnyel? 

Friss