2024. május 03. 22:46

KezdőlapERC2024-ben már nemcsak a versenyzők és csapatok szerezhetnek Eb címet

2024-ben már nemcsak a versenyzők és csapatok szerezhetnek Eb címet

-

Új bajnokságot írnak ki a 2024-es ERC szezon során, a versenyzők és csapatok címe mellett már a gumigyártók is Eb címet szerezhetnek. 

A Rally Európa-bajnokságon jelenleg négy regisztrált gumibeszállító, a Pirelli, a Michelin, az MRF és a Hankook van, akik a Junior ERC mezőnyén kívül induló versenyzőket látják el minél jobb gumikkal. 

2024-ben azonban a versenyzők és csapatok mellett, már a gumigyártók számára is bajnokságot írnak ki, melyben minden regisztrált abroncsot használó versenyző között két legjobb eredmény számít majd, hasonlóképpen a WRC gyártók bajnokságához. 

“A WRC-ben már régóta van gyártók bajnoksága – mondta Ian Campbell, az ERC menedzsere a Dirtfishnek. – Az ERC egy ügyfél központú sorozat, mely számára sok értéket hozott idén, hogy négy gumibeszállító verseng egymással. A gumigyártókat jelenleg is díjazzuk versenyenként, azonban 2024-ben egy hivatalos FIA bajnokságot írunk ki számukra.”

Az idei ERC szezon öt versenyén, Hayden Paddon és Oliver Solberg Pirellivel, Martins Sesks MRF-fel, míg Yoann Bonato Michelin gumival tudott nyerni.

Friss