back to top
2024. május 06. 22:50

KezdőlapERCElsöprő sikert aratott a verseny, mégsem szeretnék, ha WRC futam lenne

Elsöprő sikert aratott a verseny, mégsem szeretnék, ha WRC futam lenne

-

Hatalmas sikert aratott a Skandináv Rally, mely első alkalommal lett megszervezve a Rally Európa-bajnokság ötödik versenyeként, azonban a siker ellenére sem szeretne a szervező WRC naptárba kerülni. 

A Skandináv Rally idén először lett megrendezve a havas Svéd Rally korábbi régiójában, Varmland környéki murvás pályákon. 

A verseny nagy sikert aratott, szinte minden versenyzőnek tetszettek a pályák és azok minősége, így a sokan szeretnék, ha WRC naptárba kerülne. 

A szervezőnek azonban nincsenek ilyen tervei. 

“A versenyünk létrehozása során sohasem az volt a cél, hogy WRC naptárba kerüljünk – mondta Glenn Olsson, a Skandináv Rally vezérigazgatója a Dirtfishnek. – Tetszik az EB koncepciója, valamint, hogy svéd és norvég nemzeti szintű versenyek indulhatnak. A szurkolók számára is jobb, ha saját kedvenceiket láthatják egy jó futamon. Szeretnénk továbbra is jól végezni munkánkat és még több szurkolót csábítani a pályák szélére. Az is jó számunkra, hogy szombaton ér véget a verseny, mert este így bulit tudunk szervezni, és szeretnénk minél jobb előadókat elhívni a jövőben. Most már tudja a világ, hogy milyen jó pályáink vannak, és hogy azokkal a versenyzők is elégedettek. Remélem, hogy jövőre még többen indulnak majd versenyzőként és egy igazán színvonalas fesztivált tudunk szervezni.” 

Friss