2024. április 29. 18:11

KezdőlapERCOstberg kihagyja a Róma Rallyt, Bonato azonban visszatér az Eb mezőnyébe

Ostberg kihagyja a Róma Rallyt, Bonato azonban visszatér az Eb mezőnyébe

-

Egy nagy hiányzója és egy nagy visszatérője is lesz a Róma Rallyn, hiszen Mads Ostberg távol marad az aszfaltos futamtól, azonban Yoann Bonato éppen ezen a versenyen tér vissza az ERC mezőnyébe. 

Az ERC pontversenyének jelenlegi harmadik helyezettjét hiába kerestük a Róma Rally nevezési listáján, Mads Ostberg kihagyja az Eb szezon második aszfaltos versenyét. 

A tavalyi magyar bajnok közösségi oldalán jelentette be, hogy nem indul Rómában, hogy a következő, cseh Barum Rallyn erősebben tudjon visszatérni. 

Ostberg kissé elmarad az év elején megfogalmazott várakozásoktól, hiszen sokan azt remélték, hogy a bajnoki címért tud majd harcolni, azonban a Fafe Rally második helye és a Liepaja Rally harmadik helye mellett nem tudott dobogóra állni, és 62 pont hátránnyal áll a bajnoki éllovas Hayden Paddon mögött. 

Yoann Bonato azonban éppen Rómában tér vissza a kontinensbajnokság mezőnyébe, utoljára a Kanári-szigeteken indult, ahol nyerni tudott. 

A négyszeres francia bajnok citroenes pilóta tavaly csupán négy versenyen indult az ERC-ben, azonban így is sikerült 88 pontot szereznie, amivel a bajnokság harmadik helyén zárt. Idén vélhetően ennél több pontra lesz szükség az év végi harmadik helyhez, hiszen Ostberg már most 80 pontot gyűjtve foglalja el ezt a pozíciót, és még a Róma Rallyval együtt három aszfaltos futam lesz hátra idén. 

Bonato tavaly a harmadik helyet szerezte meg Rómában. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Friss