2024. április 28. 09:33

KezdőlapERCAlexey Lukyanuk versenye nem csak az eredményről szól Rómában

Alexey Lukyanuk versenye nem csak az eredményről szól Rómában

-

Másfél év kihagyás után állt ismét rajthoz versenyen a kétszeres Európa-bajnok Alexey Lukyanuk a Róma Rallyn, ahol ciprusi zászló alatt, ukrán navigátorral látható. 

Alexey Lukyanuk tavaly február 24-én, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát kijelentette, hogy nem kíván versenyezni, amíg a háború tart, így tiltakozva az ellen. 

Idén év elején az orosz versenyző a RallyCafe.hu-nak elárulta, hogy fiatal versenyzők tanításával töltötte a 2022-es évet, és hogy idén elképzelhető, hogy indulni fog versenyzőként, azonban, ha tehetné sem orosz zászlóval a neve mellett állna rajthoz. AZ FIA kitiltotta az orosz és fehérorosz nemzeti jelképeket a versenyekről, így a zászlók sem jelenhetnek meg. 

Az idei Róma Rallyn pedig eljött a pillanat, a kétszeres Rally Európa-bajnok ismét versenyen indul, azonban ezt ciprusi zászlóval a neve mellett teszi, ráadásul az ukrán Yevhen Chervonenko navigálásával. Így kifejezve, hogy nagyon is megfér egymás mellett egy orosz és egy ukrán személy. 

Jelenleg, a Róma Rally négy szakasza után pedig az ötödik helyen áll Lukyanuk, miközben igyekszik megtalálni régi tempóját. 

Friss