2024. április 28. 00:43

KezdőlapERCA 2019-es bajnok visszatér az ERC-be

A 2019-es bajnok visszatér az ERC-be

-

Chris Ingram 2019-ben megnyerte a Rally Európa-bajnokságot. Az ERC siker után sajnos nem felfelé ívelt a karrierje, a COVID járvány és a gazdasági visszaesés miatt csak két futamon indult 2020-ban. Két jobb év után az idei szezon ismét nehezebb, most viszont újra visszatér az ERC-be.

Bár a vb szerplés továbbra is Ingram legfontosabb célja, a 29 éves brit reméli, hogy az ERC-be való visszatérése növelni fogja a közeljövőben történő WRC2-es visszatérés esélyeit.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek az ERC-hez, annak vitathatatlanul legikonikusabb fordulójára” – mondta Ingram, aki 40 ERC-indulást tudhat maga mögött, és már hat alkalommal vett részt a Barum Rallyn. „A Barum mindig is a kedvenceim közé tartozott, mivel mindig nagy kihívást jelentő rally, és különleges látni a több százezer szenvedélyes cseh rajongót a szakaszokon. De a Barum nagy kihívást jelent, mert a pályák nagyon gyorsak, hepehupásak, és sok a felület- és szélességváltozás. A helyiek mindig jól mennek az ERC-rallykon, különösen Zlínben.”

Ingram a Monte-Carlo Rally után navigátort cserélt, az elmúlt két versenyen az amerikai Alex Kihuranival indult. A navigátor korábban Sean Johnstonnak diktálta az itinert.

„Az új társammal, Alex Kihuranival indulok, miután Ypresben nagyszerű volt az első nemzetközi versenyünk. Először fogunk a Rallytechnology Volkswagen Polo GTI R5-ösével versenyezni, és a csapat ugyanolyan elkötelezett, mint mi, hogy jó eredményt érjünk el. Remélem, hogy aztán októberben a Közép-Európa Rallyn ismét a WRC2-ben versenyezhetek. Arra összpontosítok, hogy 2024-ben biztosítsak egy teljes WRC2-es szezont, de semmiképpen sem zárnám ki a teljes szezonos ERC visszatérést, egy olyan bajnokságot, amelyet imádok, és ahol a színvonal minden egyes rallyn ugyanolyan magas, köszönhetően a helyi hősöknek, akik minden versenyen megjelennek.”

Ingram utolsó ERC-s szereplése a Rally Islas Canarias volt 2020 novemberében, amikor meghívták, hogy bemutassa az akkor új Renault Clio Rally5-öt.

Eb cím
Fotó: FIA ERC

Friss