2024. április 27. 16:18

KezdőlapERCMares a dobogót célozza meg a Barumon

Mares a dobogót célozza meg a Barumon

-

Filip Marešnak megvolt a tempója ahhoz, hogy a múlt hónapban a Róma Rallyn az első ötben végezzen, de a versenyét két defekt tönkretette. A cseh versenyző tavaly második lett a Barumon, idén sem lenne elégedett, ha lemaradna a dobogóról.

Miután az ERC-versenyzők között a kilencedik helyen végzett Rómában, Mareš egy csésze kávéval jutalmazta magát, miközben arra várt, hogy áthajtson a céldobogón Fiuggiban.

Az biztos, hogy csalódás, hogy ilyen problémáink voltak, mert könnyen harcolhattunk volna egy jobb helyezésért, talán a negyedikért. Mindenesetre nagyon szép küzdelem volt Simone Campedellivel, Andrea Mabellinivel és a helyi srácokkal, ami jó jel számunkra, hogy képesek vagyunk tartani ezt a tempót ezeken a szakaszokon. Legalábbis elég sok pozitívumot tudtunk magunkkal vinni erről a hétvégéről” – mondta a verseny után Mares.

Mares
foto: @World / Red Bull Content Pool

Arra a kérdésre, hogy képes lesz-e átvinni ezeket a pozitívumokat az augusztus 18-20. között zajló Barum Czech Rally Zlínre, Mareš azt mondta: „Majd meglátjuk. Mindkét verseny aszfalton zajlik, de mindkettő teljesen más a szakaszok típusát, a felületet, talán még az időjárást tekintve is, ami a Barum Rally alatt sokat változhat. Meglátjuk, hogy milyen lesz számunkra, de remélhetőleg versenyképesek leszünk ott. Az első három helyet célozzuk meg.”

Mareš az ACCR Entry Engineering által üzemeltetett, Škoda Fabia Rally2 Evo-val indul majd a Barum Rallyn és Pirellikkel versenyez. Hét forduló után a nyolcadik helyen áll az ERC pontversenyében.

Mares
foto: @World / Red Bull Content Pool

Friss