2024. április 28. 19:23

KezdőlapERCA Barumon és a Rally Hungaryn dől el a Junior ERC cím

A Barumon és a Rally Hungaryn dől el a Junior ERC cím

-

Öt verseny után hét pont a különbség a Junior ERC két éllovasa, a norvég Ola Nore Jr. és a román Maior Norbert között. A bajnokságba beleszámít a következő két verseny, a Barum Rally és a Rally Hungary is, de az év végi értékelésnél csak az öt legjobb eredmény számít, így kulcsfontosságú futamok következnek.

„Csak a győzelmek számítanak” – ez a román pilóta véleménye a jövő heti Barum Czech Rally Zlín előtt. Versenytársa Ola Nore az év elején nyert kért versenyt, majd Svédországban hatodik lett, Rómában pedig negyedik. Maior még nem tudott nyerni, egy második és két harmadik helye van.

A Róma Rallyn elért harmadik helyezését követően Maior így nyilatkozott: „A harc most a Barumért és Magyarországért, az utolsó két versenyért folyik. Nagyon várjuk őket, és Magyarországot szinte hazai pályának tekintjük, mert sokszor mentünk már ezen a rallyn, és jónak kell lennie számunkra. De nagyon jól fel kell készülnünk a Barumra, mert győznünk kell, és győznünk kell Magyarországon, ezt akarom, és erre készültem”

Maior
foto: @World / Red Bull Content Pool

A lengyelországi és lettországi egymás utáni győzelmek után a Renault Clio Rally4-gyel versenyző Nore nem tudott visszatérni a dobogóra, míg Maior ebben a szezonban mindig az első háromban végzett.

„Több tempót kell találnunk” – mondta Nore. „Sokat kell még fejlődnünk, és úgy érzem, nem tudtam mindent beleadni, a beállítások miatt visszafogtam magam, de van még mit adni.”

Nore
foto: @World / Red Bull Content Pool

Maior a második helyen végzett a Junior ERC-ben az egyetlen, 2021-es Barum Rallyján. Nore azonban még nem indult a csehországi versenyen, ami kétségtelenül hátrányt jelent majd számára, mert a Barum speciális aszfaltján nem egyszerű feladat elsőre jól menni.

A bajnoki cím sorsába még az olasz Roberto Darpa is beleszólhat. Ő is indul a cseh versenyen, és amennyiben pontokat rabol, vagy nyer, megváltoztatja a képletet.

Maior
foto: @World / Red Bull Content Pool

 

Friss