back to top
2024. május 07. 00:06

KezdőlapERCHeikkila már 2024-re koncentrál

Heikkila már 2024-re koncentrál

-

Mikko Heikkila tavaly megnyerte a Finn Rally Bajnokságot, ami jó ajánló levél volt az idei ERC szezon előtt. A finn versenyző tempójával nem is volt probléma, de szinte mindig volt valami nem várt hátráltató tényező. 

Mikko Heikkila tavaly nagy csatában, 1 ponttal győzte le Emil Lindholmot a Finn Rally Bajnokságban és szerezte meg első bajnoki címét. 

A 31 éves versenyző az idén pedig már nemzetközi szintérre lépett és rajthoz állt az ERC futamokon. A szezonnyitó Fafe Rallyn azonnal komoly meglepetést okozhatott volna, hiszen csak az utolsó szakaszon összeszedett defekt miatt nem ő nyert. Végül a nyolcadik helyen zárt, azonban egyből sikerült felhívnia magára a figyelmet. 

A finn versenyző murvás tempójával nem volt probléma, azonban szinte mindig volt valami hátráltató tényező, ami miatt nem tudott később már a győzelemért harcolni. 

Heikkila hat verseny után az Eb hetedik helyén áll, és akár még a dobogóra is lenne esélye, azonban úgy döntött, hogy befejezi az idei szezont és 2024-re koncentrál. Ez érthető is, hiszen két aszfaltos futam, a Barum Rally és a Rally Hungary van még vissza a szezonból, és korábban a Kanári-Szigeteken és Rómában sem tudott elég jól szerepelni. 

“Úgy döntöttünk, hogy korán elkezdjük a felkészülést a 2024-es szezonra – mondta Mikko Heikkila az ERC hivatalos oldalának. – Nincsenek problémáink a háttérben, ami miatt így döntöttünk, de már eddig is sokat tanultunk idén, és ezeket a tapasztalatokat szeretnénk felhasználni a következő évre való felkészülésben. Murván jó volt a tempónk, de különböző hátráltató tényezők miatt nem tudtunk a sztárokkal harcolni. Defektek, műszaki problémák fordultak elő. Versenyzőként is a tükörbe kell néznünk, hiszen különösen Róma és a Skandinávia Rally nem sikerült jól. Mély levegőt veszünk és komoly hangsúlyt fektetünk arra, hogy a jövőben ezeken a versenyeken is jók lehessünk.” 

Friss