2024. április 29. 17:28

KezdőlapERCOstberg Magyarországon készült a cseh Barum Rallyra

Ostberg Magyarországon készült a cseh Barum Rallyra

-

Mads Ostberg kihagyta a Róma Rallyt, azonban a Barum Rallyn visszatér az ERC mezőnyébe, a cseh versenyre pedig Magyarországon készült. 

Mads Ostberg számára nem alakult elég jól az idei ERC szezon, hiszen Hayden Paddonnal nem igazán tudott harcolni, és hat verseny után már csak a második helyre van esélye év végén. 

Idén egy verseny eredményét minuszolni kell az ERC-ben, ezért a tavalyi magyar bajnok kihagyta a Róma Rally, de Csehországban visszatér egy magyarországi tesztelést követően. 

“A Barum Rally új verseny lesz számunkra, ezért ismét új dolgok várnak ránk – mondta Mads Ostberg az ERC hivatalos oldalának. – Megnéztük a korábbi versenyek videóit, és egy egy napos magyarországi teszttel készülünk a cseh futamra. Úgy éreztük, hogy Rómát ki kell hagynunk, hogy még erősebben térjünk vissza a mezőnybe Csehországban. A kis szünetben újjáépítettük az autót. A Barum Rally hasonlít a magyar versenyekhez, melyeken tavaly jó tapasztalatot szereztünk ezért kissé otthon érezhetjük majd magunkat Csehországban, de persze az újdonságokat is meg kell ismernünk.” 

A norvég versenyző célja, hogy megszerezze a bajnokság második helyét. 

“A bajnokság már eldőlt, de továbbra is van esélyünk az Eb ezüstre, amire koncentrálni is fogunk. Hayden Paddon nagyon erős teljesítményt nyújtott egész évben és megérdemli majd a bajnoki címet. Mi pedig azért fogunk harcolni, hogy a második helyen zárjunk év végén.” 

A magyar tesztre azóta már sor is került Szorospatak környékén.

Friss