2024. május 04. 21:31

KezdőlapERCA Rally Hungary előtt jelenhet meg a 2024-es ERC naptár

A Rally Hungary előtt jelenhet meg a 2024-es ERC naptár

-

A tervek szerint október első napjaiban, a Rally Hungary előtt jelenhet meg a 2024-es ERC szezon naptárja, melyben ismét nyolc futam szerepelhet. 

Ian Campbell, az ERC menedzsere szerint 2024-ben is nyolc futamból állhat a bajnokság, azonban a versenyek változhatnak. 

Az idén még Eb naptárban lévő lett Liepaja Rally jövőre már biztosan WRC futam lehet, míg helyére valószínűleg az Észt Rally érkezhet. Ugyancsak van esély egy walesi futam, a Ceredigion Rally naptárba tételére. 

“Szeretnénk egy Egyesült Királyságban rendezett versenyt az ERC naptárba tenni – mondta Ian Campbell a Dirtfishnek. – Ezért szeptemberben a helyszínen tekintem meg a walesi Ceredigion Rallyt, hogy lássam milyen és milyen kapcsolata van a helyi emberekkel, valamint hatóságokkal. Ha minden jónak tűnik, akkor 2024-ben vagy 2025-ben kerülhet a naptárba. Megfelelő versennyel kell helyettesítenünk a Liepaja Rallyt is.

Fotó: FIA ERC

Csupán második éve irányítja a WRC Promóter az ERC bajnokságot, és tavaly gyakorlatilag egy megörökölt naptárt kaptunk. Idén már volt új verseny is a naptárban, a svéd Skandináv Rally. Kell egy kis idő még mire a versenyszervezőkkel sikerül megállapodni és megjelenhet a 2024-es naptár, ami várhatóan október első napjaiban, a Rally Hungary előtt történik meg. Egy olyan naptárt szeretnénk, melyet magunkénak érezhetünk. Kicsit irigylem Simon Larkin dolgát, mert világszinten tárgyalhat versenyszervezőkkel, akik WRC futamot szeretnének, de Európa is igen nagy és szeretnénk nagy területet lefedni a bajnoksággal. Nagy támogatást kapunk a Kelet-Európai versenyek szervezőitől és a helyi médiáktól, de szeretnénk nyugatra is terjeszkedni. Olyan versenyeket szeretnénk, melyek célja a fejlődés.” 

Friss