2024. április 29. 06:53

KezdőlapERCIngram folytatná korábbi jó tempóját Csehországban

Ingram folytatná korábbi jó tempóját Csehországban

-

Chris Ingram négy év után tér ismét vissza a cseh Barum Rallyra, ahol utoljára dobogón tudott zárni, jó tempóját pedig idén is megmutatná. 

Chris Ingram utoljára 2019-ben versenyzett a zlíni Barum Rallyn, abban az évben, amikor a szezon végén Európa-bajnoki címet szerzett a Rally Hungary-n. 

A brit versenyző anyagi problémák miatt idén nem tudott teljes programot menni a WRC2-ben, és már régóta azon dolgozik, hogy jövőre visszatérjen a vb-re. 

Ennek a munkának egyik állomása a Barum Rally, ahol Volkswagennel áll rajthoz és szeretné megmutatni, hogy gyorsasága semmit sem kopott. 

“Összességében nagyon jó emlékeim vannak a Barum Rallyról, mert mindig gyors tudtam lenni és nagyszerű verseny – mondta Chris Ingram a Dirtfishnek. – Nagyszerű hangulat, kitűnő szakaszok vannak Csehországban. Azt gondolom, hogy az év egyik legjobb versenye lehet ismét, ahol négy korábbi Európa-bajnok küzd meg a győzelemért, köztük Jan Kopecky, aki tízszer tudott a Barumon nyerni, valamint Hayden Paddon, aki az idei szezon nagy esélyese. Ez a verseny jó lehetőség arra, hogy mindenféle elvárás nélkül megmutassam a gyorsaságomat.” 

Az idei Ypres Rallyn Ingram Adrien Fourmaux-val tudott harcolni a győzelemért. 

“Csupán a vezetésemre szeretnék koncentrálni, nincs kitűzött cél, hogy nyernem kell, vagy dobogóra állni. Tudom, hogy ha hiba nélkül vezetek és jó az autó beállítása, akkor a leggyorsabbak között tudok lenni, ahogy az Ypres Rallyn is. Belgiumban kissé lassított, hogy ideges voltam, de amikor nyugodtan vezettem, szakaszkat tudtam nyerni. Csehországban nyilván jó lenne nyerni, de csak a jó teljesítményre koncentrálok. Mi versenyzünk egyedül Volkswagennel a sok Skoda között, szóval esélytelen nyugalmával állunk rajthoz.” 

A cseh verseny egy lépcsőfok lesz Ingram számára a WRC2 felé. 

“Az idei módosított tervek között szerepelt az Ypres Rallyn való indulás, majd a Barum Rally, és októberben a Közép-Európa Rally. A programot nagyon nehéz volt létrehozni, ezért nagyon hálás vagyok a partnereimnek.” 

A 29 éves pilóta hozzátette, hogy az amerikai navigátora, Alex Kihurani mindenben támogatja amellett, hogy kiváló navigátor. 

Friss