2024. május 03. 14:14

KezdőlapERCKopecky: Nem lehetett hibázni a Barum Rallyn, Csomós Mixi nagyon közel volt

Kopecky: Nem lehetett hibázni a Barum Rallyn, Csomós Mixi nagyon közel volt

-

Jan Kopecky nyerte az Eb értékelést a cseh Barum Rallyn, ahol a 2013-as Európa-bajnok saját bevallása szerint sem hibázhatott, hiszen Csomós Miklós és Bán Viktor folyamatosan a sarkában volt. 

Jan Kopecky bár idén is megnyerte az ERC értékelést a Barum Rallyn, azonban teljesítményébe egyetlen hiba sem fért volna bele, hiszen Csomós Miklós és Bán Viktor folyamatosan közel tudott maradni, és végül csupán 14.3 másodperc döntött a Barum Rally tízszeres győztesének javára. 

“A Barum Rally mindig nagyon nehéz verseny, idén pedig a meleg jelentette a legnagyobb problémát – mondta Jan Kopecky a célban. – Nagyon sok szurkoló volt a pályák szélén a meleg ellenére is, akik komoly támogatást nyújtottak számunkra. Nagyon fontos volt Jan Hlousek navigátorom szerepe is a győzelemben, kiváló munkája nélkül nagyon nehéz lett volna nyerni. Csomós Mixi nagyon közel volt mindvégig hozzánk, ezért nem hibázhattunk. Komoly nyomást gyakorolt ránk, de így még jobban élveztem a vezetést.” 

Jan Kopecky hét éve tartó veretlensége azonban megszakadt a Barum Rally történetében, mert a Cseh Bajnokságban induló Václav Pech gyorsabb volt nála Ford Focus WRC-vel. 

Friss