2024. április 28. 09:43

KezdőlapERCPaddon: Büszkék vagyunk az Eb címre

Paddon: Büszkék vagyunk az Eb címre

-

Hayden Paddon és John Kennard a Barum Rallyn ugyan nem tudott célba érni, azonban korábbi eredményeivel és Martins Sesks nem elég jó cseh eredményének köszönhetően megnyerte a Rally Európa-bajnokságot. 

Hayden Paddon történelmet írt a Barum rallyn. Az Új-Zélandi versenyző az ERC szezon első hat versenyén egy győzelmet, négy második és egy harmadik helyet ért el, így a Barum Rallyt 55 pont előnnyel várhatta. 

A cseh versenyre gyakorlatilag csak egy riválisa maradt csak Paddonnak, Martins Sesks, akinek legalább 35 pontra kellett volna csökkentenie hátrányát, hogy a bajnokavatást a szezonzáró Rally Hungary-ig elhalassza. A lett versenyző azonban csak a 11. helyet tudta megszerezni, így Hayden Paddonnak a vasárnapi kiesés is belefért, első nem európai versenyző lett, aki az öreg kontinens bajnoka tudott lenni. 

“Különös körülmények között nyertük meg a bajnokságot, de rendkívül büszkék vagyunk arra, amit idén elértünk az Eb-n, büszkék vagyunk erre a címre – mondta a Barum Rally után Paddon. – Hat jó és egy rossz versenyünk volt, összességében ez a szezon olyan volt, amire építhetünk a jövőben. Nagyon tetszett az idei Eb szezon, rengeteg kihívást tartogattak a versenyek, és nagyon jó, hogy murvás és aszfaltos futamok is vannak. Szerintem az Eb az egyik legjobb bajnokság a világon, és bízom benne, hogy a jövőben is részesei lehetünk ennek a sorozatnak.” 

Friss