2024. április 29. 22:39

KezdőlapERCA német versenyző elleste Gryazin módszerét, neki is bevált

A német versenyző elleste Gryazin módszerét, neki is bevált

-

A német Fabian Zeiringer messze a legjobb eredményét érte el a Barum Rally Junior ERC mezőnyében, melyben sokat segített, hogy Nikolay Gryazin 2019-es módszerével készült. 

Fabian Zeiringer második helyen zárt a Junior ERC mezőnyében a Barum Rallyn, mellyel felülmúlta alaposan korábbi legjobb idei eredményét, ami egy hetedik helye volt, Rómából. 

A cseh eredmény elérésében segített a német versenyzőnek, hogy ahogy 2019-ben Nikolay Gryazin, úgy ő is a Richard Burns Rallyn tanulta be a Semetin pályát. 

“A rallyval szerzett tapasztalatom még nem túl nagy, ezért kihasználtam, hogy van otthon egy szimulátorom ls a Barum Rally előtt sokat versenyeztem – mondta Zeiringer az ERC hivatalos oldalának. – A Richard Burns Rallyval tudsz gyakorolni a Semetin pályán. A játékban ugyan kevesebb a felhordás, de a bukkanók és kanyarok nagyjából ugyanolyanok. A szimulátoros gyakorlás pedig nagyon önbizalmat ad és gyorsabbá is tesz. A valóságban vezetve a pályán tényleg jóval könnyebb volt a játéknak köszönhetően.” 

Zeiringer elsőre második, majd másodjára ötödik lett a Semetin gyorsaságin, holott két tizedet tudott javítani. 

Friss