2024. április 28. 11:27

KezdőlapERCLlarena régi autóval is élvezte a Barum Rallyt, hasonlóval indulna a Rally...

Llarena régi autóval is élvezte a Barum Rallyt, hasonlóval indulna a Rally Hungaryn is

-

A 2022-es Rally Európa-bajnok Efrén Llarena eredetileg nem indult volna a Barum Rallyn, azonban az utolsó pillanatban érkezett egy olyan lehetőség, amit nem tudott kihagyni. 

A Barum Rallyn Efrén Llarena eredetileg nem indult volna, azonban az utolsó pillanatban érkezett egy lehetőség a cseh Brynda Racingtől, amivel egy 2016-os, első generációs Skodával indulhatott a tavaly Európa-bajnok a Fabia RS helyett. 

A spanyol versenyző pedig úgy döntött, hogy otthon ülés helyett elfogadja a lehetőséget. 

Llarena Zlínben ugyan érezte, hogy autója komoly hátrányban van a frissebb fejlesztésű autókkal szemben, végül azonban az ERC értékelés nyolcadik helyét szerezte meg. 

“Tudtuk jól, hogy hátrányban leszünk a versenyen, mert egy 2016-os autóval indulunk, de mégis jobbnak láttul a versenyzést, mint, hogy otthon üljünk – mondta Efrén Llarena az ERC hivatalos oldalának. – Három éve versenyeztem ilyen autóval, és nagyon jól tudtam, hogy fantasztikus, de fejlesztésben hátrányban van az újabb autókkal szemben. A verseny után már nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, egyes szakaszokon közel tudtunk lenni azokhoz, akik a győzelemért harcoltak.” 

A spanyol versenyzőnek még van esélye az év végi harmadik helyre a Rally Hungaryn, ahol ugyancsak régi autóval indulna. 

“Ha megyünk Nyíregyházára, akkor azért megyünk, hogy információt gyűjtsünk a versenyről. A költségvetés miatt egy régi autóval indulnánk legszívesebben, csakúgy, mint Csehországban.” 

Az október 6-8. között megrendezendő Rally Hungary a hagyományokhoz illően a Rabócsiringi szuperspeciállal kezdődik, melyről Csomós Mixi mesélt. 

Friss