back to top
2024. május 09. 02:24

KezdőlapERCKiélezett csatát hozhat a Junior ERC mezőnyében a Rally Hungary

Kiélezett csatát hozhat a Junior ERC mezőnyében a Rally Hungary

-

A Junior ERC bajnokság talán nem is lehetne szorosabb, mint most a Rally Hungary előtt, a szezonzáró versenyen még négyen pályáznak a kategória első helyére. 

A Junior ERC hat futamos bajnoksága hihetetlenül szoros a szezonzáró Rally Hungary előtt. 

A pontverseny élén a román Norbert Maior áll, aki az eddigi öt verseny során még nem tudott nyerni, azonban egy második és három harmadik helye mellett a Barum Rallyn negyedik lett, így 4 ponttal előzi meg Roberto Daprát. 

Az olasz versenyző megnyerte hazai versenyét, míg Csehországban harmadik lett, a többi versenyen azonban nem tudott dobogóra állni. 

A harmadik helyen a norvég Ola Nore jr. áll, aki Csehországban anyagi problémák miatt nem tudott indulni, azonban így is csak 12 pont a hátránya, miután Lengyelországban és Lettországban nyerni tudott. 

A svéd Victor Hansen Maiorhoz hasonlóan még nem tudott nyerni, azonban Lettországban második, míg Lengyelországban harmadik lett, így 24 pont a hátránya. 

A bajnokságban a hat eredmény közül az öt legjobb számít év végén, így Nore akár dobhatja is a cseh versenyen való nem indulást. 

A Rally Hungary-n pedig Norbert Maior némi előnnyel indulhat, hiszen riválisaival ellentétben már versenyzett a Zemplénben. 

A Rally Hungary október 6-8. között lesz.

Friss