2024. április 28. 05:57

KezdőlapERCMcErlean pozitív hangulatban várja a Rally Hungaryt

McErlean pozitív hangulatban várja a Rally Hungaryt

-

Joshua McErlean számára bár nehezen alakult a Barum Rally vége, de így is sok tapasztalatot gyűjtött a cseh versenyen és pozitív érzésekkel várja az ERC szezonzáró Rally Hungaryt. 

Josh McErlean még kevés aszfaltos tapasztalattal rendelkezik nemzetközi mezőnyben, azonban a cseh Barum Rallyn sikerült olyan versenyzőkkel harcolnia, akiknek jóval nagyobb a tapasztalatuk ezen a felületen. A verseny vége ugyan elektromos hiba miatt nem sikerült jól, de így is jó hangulatban várja a Rally Hungaryt. 

“Egészen az utolsó nap reggeléig nagyon jó versenyünk volt Csehországban – mondta Josh McErlean az ERC hivatalos oldalának. – Rengeteget tanultunk a Barum Rallyn, ezért is indultunk azon a versenyen. Nagyon bosszantó volt, hogy az utolsó napon elektromos hibája lett az autónak, de még így is jó tanulási lehetőség volt a verseny. Sikerült csatáznunk olyan versenyzőkkel, akiknek nagyobb a tapasztalata aszfalton, és sikerült gyorsulnunk is. Bízunk benne, hogy Magyarországon tovább tudunk fejlődni.” 

Az ír versenyző hosszú idő után indult aszfaltos versenyen, ennek és a műszaki hibának ellenére is sikerült azonban célba érnie a 12. helyen. 

“Januárban indultunk utoljára aszfaltos versenyen Csehország előtt. Így nehéz volt azonnal megtalálni a jó ritmust, de idővel sikerült. Jól mutatja, hogy mennyire nehéz volt a Barum Rally, hogy még Hayden Paddon is kiesett. Magyarországon szeretnénk folytatni a jó tempót és tanulást.” 

A Rally Hungary az ERC szezon utolsó versenyeként október 6-8. között lesz. 

Friss