2024. április 29. 13:08

KezdőlapERCOstberg mégsem indul Chilében?

Ostberg mégsem indul Chilében?

-

Mads Ostberg szeretett volna idén egy verseny erejéig visszatérni a WRC2 mezőnyébe, a Chile Rallyn való indulás azonban sajtóinformáció szerint nem fog sikerülni. 

Mads Ostberg a 2021-es Spanyol Rally óta nem indult WRC futamon, azonban az idei Chile Rallyra nevezett, és egy Citroen C3 Rally2-vel állt volna rajthoz. 

Az autót a Heller-csapat biztosította volna, azonban az AutoHebdo francia magazin arról írt, hogy a megegyezés nem jött létre. 

A Heller-testvérek közül Alberto egy Ford Puma Rally1-et fog bérelni hazai versenyére az M-Sporttól, míg Pedro egy C3 Rally2-vel áll rajthoz. 

A norvég pilóta korábban elárulta, hogy már nem vágyik vissza a WRC gyári versenyzői közé, inkább kisebb bajnokságban áll rajthoz, ami mellett családjára is marad ideje. 

A 35 éves versenyző 2021-ben fő programként a WRC2-ben és a Magyar Rally Bajnokságban indult, 2022-ben pedig már az ORB volt számára a legfontosabb, és sikerült is bajnoki címet szereznie. Idén pedig elsősorban az ERC-re koncentrált, ahol a Rally Hungaryn a bajnokság második helyére is van esélye. A Citroen C3 Rally2-öt ezekben a bajnokságokban a Tagai Racing készíti fel Ostberg számára.

Friss