2024. április 29. 17:40

KezdőlapERCMads Ostberg 3 pontot fogalmazott meg, amivel nyerne a Rally Hungaryn

Mads Ostberg 3 pontot fogalmazott meg, amivel nyerne a Rally Hungaryn

-

Mads Ostberg még esélyes akár az ERC idei második helyére is, ehhez azonban nyernie kellene a Rally Hungaryn. Ahhoz, hogy ezt elérje, három pontot fogalmazott meg. 

Mads Ostberg az ERC idei hét versenyéből haton állt rajthoz és kétszer, tudott dobogóra állni, a Fafe Rallyn második, míg Lettországban harmadik lett. Így 33 pont hátránnyal követi a bajnokság második helyén álló Martins Sesks-t, és 35 pont szerezhető még a Rally Hungaryn, így még van némi esélye a második helyre is. 

Ehhez azonban nyernie kellene a norvég versenyzőnek a Rally Hungaryn, a szezon egyik legnehezebb versenyén. Hogy ezt elérje, három pontos tervet fogalmazott meg Ostberg. 

  1. Megérteni a rallyt: “A Rally Hungaryn már indultam párszor, így tudom, hogy milyen pályákon zajlik, igaz idén csak pár szakasz lesz a korábbi versenyekről. A pályák komoly kihívást jelentenek, ráadásul az időjárás is komolyan megnehezítheti a vezetést. Általában sok a kanyarlevágás, bár a szervezők padkavédelemmel ezt igyekeznek csökkenteni. Így a pályák tiszták maradnak.”
  2. Felkészülés az erős ellenfelekre: “A verseny az ERC mezőny miatt igen magas színvonalú lesz, és mint tudjuk, a helyi versenyzők mindig nagyon gyorsak. Éppen ezért nagy csatákra számítok, ugyanakkor ez egy olyan verseny, mely az autónknak nagyon fekszik.”
  3. A verseny élvezete: “Szeretnénk nyerni Nyíregyházán, ehhez pedig élvezni kell a vezetést. Ez lesz a kulcspont a verseny során. Továbbra is harcolunk egy jobb pozícióért a bajnokságban, ez pedig könnyebb lehet, ha élvezzük a versenyzést egy olyan versenyen, amit már ismerünk.”

Friss