back to top
2024. július 19. 08:37

KezdőlapERCEzért vágott bele a rallyzásba és indul a Rally Hungaryn Michelisz Norbert

Ezért vágott bele a rallyzásba és indul a Rally Hungaryn Michelisz Norbert

-

A Széchenyi Egyetem Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség által támogatott Rally Hungaryn indul első alkalommal rallyversenyen Michelisz Norbert, a túraautó világkupa 2019-es bajnoka.

A HUMDA rendezi az október 6. és 8. között hazánkba, pontosabban Nyíregyháza és a Zemplén vidékére látogató ERC, azaz az Európai rallybajnokság futamát. Michelisz Norbert a HUMDA Podcastben hosszabban nyilatkozott arról, miért akarja magát kipróbálni ebben a számára új szakágban.

Fotó: HUMDA

Az idei a negyedik esztendő, hogy az ERC mezőnye hazánkba érkezik, minden évben több tízezer ember látogat ki a rendezvényre, ahol számos nemzetközi szinten elismert raliversenyzőnek lehet szurkolni. Magyarország legeredményesebb autóversenyzője karrierje első raliversenyére készül, Michelisz Norbert remek formában van, túl a szezon felén, három fordulóval a szezon zárása előtt a TCR World Tour túraautósorozat éllovasa. Jó esély van arra, hogy 2019 után idén újra bajnoki címet ünnepeljen.

– Tavaly Zolderben vezethettem Thierry Neuville WRC-autóját egy bemutatón, idén pedig a Goodwood Fesztiválon ülhettem be a Hyundai másik WRC-pilótája, Esapekka Lappi mellé. Testközelből láthattam, hogyan vezetnek, és amikor a Hyundai Motorsport különböző rendezvényein együtt „bandázunk” a raliversenyzőkkel, egyébként is mindig kérdezgetem őket az itinerírásról, a felkészülésről, szakmai érdekességekről, szóval sokat tanulok tőlük – mondta Michelisz Norbert a HUMDA Podcast műsorában, amely Spotifyon hallgatható és YouTube-on nézhető meg.

Fotó: HUMDA

Michelisz Norbert már gyermekkorában megfertőződött az autó-motorsporttal. Első gokartjával már hétévesen földutakon száguldozott, majd az online versenyzés világában próbálta ki magát, amelynek köszönhetően lehetőséget kapott, hogy kipróbálja az első valós versenyautóját. A különböző bajnokságokban aratott győzelmek után 2008-ban részt vett a WTCC szezonjában, majd ő lett az első magyar versenyző, aki győzött FIA által szervezett eseményen, a legendás makaói WTCC futamon. Számos sikeres WTCC szezon után Norbi 2018-ban csatlakozott a Hyundai csapatához a WTCR bajnokság induló szezonjában. Mindössze második szezonjában a csapattal, lenyűgöző teljesítménnyel megnyerte a bajnokságot. Emellett az elmúlt években a HUMDA munkáját is segíti szaktudásával, például a Hungarian Motorsport Academy utánpótlásprogramban.

Friss